Protekli tjedan od 14. do 17. 04. 2022. u autokampu Medulin održana je regata "CSC Kup - Memorijal Antolić Česić 2022" u klasi Optimist. Ova međunarodna regata privukla je 140 jedriličara i 23 klubova iz Hrvatske, Poljske, Italije, Srbije i Crne Gore. Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca predstavljali su Laura Batelić i Karlo Mileta, u pratnji trenera Nenada Borića i Diega Kalca.   

U četiri dana jedrenja napravljeno je 9 plovova od predviđenih 12. Prva dva dana napravljeno je 6 plovova po umjerenim jugozapadnim vjetrom, koji su ujedno bili i kvalifikacijski plovovi za ulazak u finalno jedrenje u Zlatnoj skupini. Nakon kvalifikacija Laura Batelić uspjela se kvalificirati u Zlatnu grupu, dok je Karlo Mileta upao u Srebrenu grupu.  

Finalna jedrenja u subotu i nedjelju obilježila je jaka bura tako da se uspjelo jedrit samo u subotu dok u nedjelju zbog orkanskih udara bure nije bilo jedrenja.

Laura Batelić nakon finalnog jedrenja je osvojila 49. mjesto s najboljim ulaskom u cilj na 16. mjestu u 6. plovu. 

Treba napomenuti da ovo odličan rezultat jer u konkurenciji hrvatskih predstavnika je 17. jedriličarka, a Karlo Mileta je isto ostvario odličan rezultat te je u Srebrnoj grupi zauzeo 21. mjesto.

Osim optimista Jedriličarskog kluba Kvarner, jedriličari u klasi Laser pod vodstvom trenera Vlade Matijevića imali su pripreme u Puli za predstojeće prvenstvo Hrvatske koje se održava već sljedeći vikend u JK"Vega" Pula od 22. do 24. travnja.