Nakon što su seniori pulske Stoje ostvarili ulazak u prvu ligu istarska košarka u mlađim kategorijama ostvarila je nove uspjehe.

Juniori Stoje bili u poluzavršnici državnog prvenstva, kadeti Stoje i predkadeti Pazina odigrali su prvu jedinstvenu ligu i jučer su kadeti Pazina u regiji zapad osvojili kup i ostvarili ulazak u četvrtfinale Republike Hrvatske gdje se sastaju sa vršnjacima budućeg premijer ligaša ekipom Dinama u Zagrebu. 

Prvu utakmicu u kupu regija odigrali su uvjerljivo i u Crikvenici pobijedili sa 102-51. Uslijedio je loš dan i jedini poraz u Kastvu rezultatom 78-84.  U razdoblju od 23. travnja do 5. svibnja u 14 dana imali su 6 utakmica u NBA ritmu koje su sve završili "plavim zapisnicima" odnosno pobjedama. Najprije su pobijedili Kvarner 2010 u Rijeci 82-69, uslijedila je pobjeda nad FSVom u Pazinu 90-66, te najvažanija pobjeda nad Kastvom u Pazinu 80-67 značajnije više od potrebnih 6 razlike.

U ovom tjednu nakon pobjede nad Crikvenicom u Pazinu 108-63, Pazinci su bili bolji u Rijeci od FSV-a 76-64, te u zadnjoj utakmici pobijedili su Kvarner 2010 u Pazinu 82-42.

Jak ritam zbog bolesti, raznih odsustva i ozljeda zahtijevao je širok roster igrača, kadeta i predkadeta koji su se ne kao dopuna nego pojačanja priključili kadetima.

Apsolutne pohvale zaslužuju svi od kapetana Leona Travalje pa redom Iana Juričića, Massima Ivić, Antonija Cvijanović, Davida Lučić, Dominika Vidić, Ivana Matin, ozljeđenog dobrog duha ekipe Luke Sironić, Tonija Sironić, te predkadeta Andrije Androšić, Lovra Burić, Ivana Livija Guerina, Aleksa Travalje, Marka Dausa i Svena Perića. Treneri ekipe su Damir i Ante Ćus.