Rukometaši Poreča upisali su poraz 18:28 (9:10) od PPD Zagreba u polufinalu Kupa Hrvatske. Igrači Ilije Lovrinovića odigrali su sjajnih 40 minuta uz čvrstu obranu, ali protivnik je na kraju opravdao ulogu favorita. Naši igrači tako su zaključili još jednu uspješnu sezonu te njima i stručnom stožeru čestitamo na borbenosti i zajedništvu kroz Paket24 Premijer ligu, Ligu za prvaka i Kup Hrvatske.

Poreč je sjajno otvorio utakmicu polufinala protiv PPD Zagreba s čvrstom 5-1 obranom koja je dobro mučila hrvatskog prvaka. Zagreb je imao prednost kod 2:1 i sljedeći put tek u 27. minuti. Kroz prvo poluvrijeme Poreč je gotovo cijelo vrijeme bio u prednosti i nekoliko puta imao priliku otići i na +3 ili više, no ipak se održavalo stečenih +2.

Prvi put je Poreč na dva gola prednosti otišao u 12. minuti golom Luciana Krajcara, a to vodstvo je držao i odličan David Vladić na vratima. Da na suprotnoj strani nije bilo Dine Slavića koji je također upisivao obrane, mogli smo imati zaista jedno jako zanimljivo prvo poluvrijeme. No, pred kraj prvog dijela PPD Zagreb je iskoristio mali pad Poreča i preko kontre Davida Mandića poveo i na odmor otišao pri minimalnom vodstvu (10:9).

Niti u uvodnim minutama nastavka Poreč nije popustio, ali kvaliteta protivnika izašla je na vidjelo u 40. minuti kada serijom 4-0 momčad Ivice Obrvana bježi na +6. U tim trenucima na terenu mogli smo vidjeti i mlade nade kluba pa tako i Martin Sebastiano Boka stiže do svog prvog pogotka. Priliku su dobili i Toni Vinković, Luka Radunović i Kristijan Popović, a na vratima se na Vladića nadovezao i Erik Krbavčić s obranama, ali i golom. PPD Zagreb je nastavio svojim ritmom, ali ne onako lako kako se očekivalo te na kraju slavio 28:18 (10:9).

Najefikasniji u redovima Poreča bio je Matija Rađakovića sa sedam pogodaka, jedan manje dodao je Lucian Krajcar, a na vratima David Vladić obranio je osam lopti, od čega tri sedmerca te Erik Krbavčić četiri uz jedan postignuti gol.

Uoči utakmice gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i dopredsjednik kluba Eduard Džoni uručili su poklon i zahvalu Timu Thossu koji se ovom utakmicom polufinala oprostio od aktivnog igranja rukometa. Od početka do kraja, Poreč je bio jedini klub Thossa, igrao je u mlađim reprezentacijama Hrvatske, a sa seniorskom reprezentacijom osvojio je srebro na Mediteranskim igrama 2013. 'Timi, hvala ti za sve godine provedene na terenu i onu jednu pored terena u Poreču!' (iPress)