Nakon posljednjeg finala prvog dana Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču na tatami su izašli nositelji dva olimpijska zlata i jedne olimpijske bronce. Sve kako bi odradili trening u sklopu inkluzivnog juda s članovima JK OSI Fuji iz Velike Gorice.

“Više od sporta” moto je juda na europskoj razini, a to se u Poreču pokazuje svaki dan. U sklopu trening kampa inkluzivnog juda, na kojem sudjeluju članovi JK OSI Fuji iz Velike Gorice i JK OSI Ishi iz Samobora, organiziran je trening s dva velika judaška imena.

Olimpijska pobjednica iz Londona 2012. (do 63 kg) i osvajačica olimpijske bronce iz Atene 2004. godine, Slovenka Urška Žolnir Jugovar te olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008. (do 73 kg), Azerbajdžanac Elnur Mammadli, pridružili su se Fuji timu na tatamiju, nakon što su potpisali diplome za sudjelovanje na porečkom kampu.

- Prije svega, stvarno veliko hvala Marini što nas je pozvala da doživimo ovo iskustvo s njenom grupom judaša. Uspjeli su nam pokazati svoje sposobnosti unatoč izazovima koje imaju i ponosna sam što sam mogla provesti ovo vrijeme s njima. Oni su tako jaka djeca, koja imaju iznimno jaku volju za judom i životom - rekla je Žolnir Jugovar, dok je Mammadli dodao:

- Zaista sam sretan što sam mogao sudjelovati na ovom treningu sa svojom kolegicom i vrlo rado sam podijelio svoja iskustva s djecom. Zahvalan sam što je ovo bilo organizirano i što sam pozvan sudjelovati.

Predvođeni glavnom trenericom, Marinom Drašković, judaši iz Fujija su odradili zagrijavanje i pripremu za demonstraciju juda koju će izvesti na svečanom otvorenju Europskog kadetskog prvenstva u Poreču, u petak 16 sati.

Tako su na Svjetski olimpijski dan, dva velika olimpijska pobjednika pokazala kako je olimpijski duh juda tu za sve i poslali jaku poruku.

Nastavak je to rada Hrvatskog judo saveza na uključenju cijelog društva u judo i povezanosti juda sa zajednicom. Tako će se i prihod od ulaznica Europskog prvenstva za kadete (23.-26.6.) te Grand Prixa Zagreb (15.-17.7.) uplatiti za pomoć djeci bez adekvatne roditeljske skrbi u suradnji sa zakladom Vaša pošta. (iPress)