Borna Ćorić se vratio na veliku pozornicu na ATP Masters 1000 turniru u Cincinnatiju, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u drugom kolu svladao trećeg tenisača svijeta Rafaela Nadala sa 7-6 (9), 4-6, 6-3 nakon dva sata i 51 minute visokokvalitetnog meča.

Bio je to peti dvoboj Ćorića i Nadala u kojem je hrvatski tenisač ostvario treću pobjedu i drugu u Cincinnatiju, gdje je od Španjolca bio bolji i 2016.

Ćorić (ATP - 152.) je prvi set osvojio u dramatičnom 'tie-breaku' nakon što je zbog kiše, pri vodstvu Nadala 5-4, dvoboj prekinut na sat vremena. U odlučujućem gemu je Ćorić poveo sa 4-2, potom je Nadal nanizao četiri poena i došao do prve od dvije set-lopte, na koju je promašio 'drive-volej'. Imao je i Ćorić dvije set-lopte i propuštenu prilku kod 9-8, kad je loše odigrao skraćenu loptu. No, Nadal mu je pomogao da dođe do početne prednosti kad je kod 10-9 za hrvatskog tenisača napravio dvostruku pogrešku.

Španjolac je prvi došao do 'breaka' i poveo 4-3 u drugom setu, a prednost je obranio i odveo meč u treći set. Ćorić je u njemu agresivnom igrom došao do 'breaka' u šestom gemu, a istim je pristupom ostavio Nadala bez prilike za povratak, izgubivši samo jedan poen u sljedeća dva gema, kad je bio na početnom udarcu. Na prvu meč-loptu Ćorić je izbacio Španjolca iz terena i završio poen neobranjivom forhend dijagonalom.

"Ovo je bilo vrlo, vrlo posebno. Nisam u posljednje dvije godine igrao na velikoj pozornici, pred ovoliko gledatelja. Samo sam se veselio ovom meču. Sad kad sam pobijedio, osjećam se pomalo ludo", izjavio je Ćorić na terenu, odmah po završetku dvoboja u kojem je Nadalu oduzeo priliku za povratak na prvo mjesto pojedinačne ATP ljestvice.

Ćorića u trećem kolu čeka još jedan španjolski suparnik, Roberto Bautista Agut (ATP - 19.), koji u međusobnim dvobojima vodi sa 4-3, ali je u mečevima na tvrdoj podlozi 2-1 za hrvatskog tenisača.

"Bit će to još jedan vrlo zanimljiv dvoboj. Morat ću ponovno biti agresivan, vjerojatno još agresivniji, zato što sam u ovom meču proveo puno vremena na terenu i dvoboj je završio kasno", najavio je Ćorić.

Dvoboj Ćorića i Bautiste Aguta je na rasporedu kao treći u poslijepodnevnom dijelu programa koji po srednjoeuropskom vremenu započinje u 17 sati te se njihov izlazak na teren očekuje oko 21 sat.

U trećem kolu je na rasporedu još jedan hrvatsko-španjolski obračun u kojem će Marin Čilić igrati protiv četvrtog tenisača svijeta 19-godišnjeg Carlosa Alcaraza. Njihov je dvoboj na rasporedu kao drugi u noćnom programu na središnjem terenu, a trebao bi započeti oko tri sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu. (Hina)