U Talijanskom Jesolu je od 30.9.2022. do 9.10.2022. godine održano Svjetsko kickboxing prvenstvo za djecu, kadete i juniore. Prvenstvo je održano u svim tatami i ringovnim disciplinama. Na prvenstvu je sudjelovalo više od 1900 natjecatelja iz 64 države. Među njima i dvanaestoro reprezentativaca iz četiri kluba, članova Kickboxing saveza Istarske županije: KBK"PLANET SPORT" Pula, KBK "KING" Poreč i KBK "BUJE" Buje,KBK "FIGHTER" Buzet. Istarske reprezentativce vodili su njihovi tgreneri: Edi Višković, Leonardo Komšić i Dragan Ljuboja.

Istarski reprezentativci vratili su se kući sa DVIJE TITULE SVJETSKIH PRVAKA i dvije brončane medalje.

- Titulu Svjetske prvakinje osvojila je EVA LEONA KOMŠIĆ  iz  KBK "KNG" Poreč, u kategoriji: KICK LIGHT- Juniorke do 55 kg.

- Titulu Svjetskog prvaka osvojio je IVANO ČELIĆ iz KBK "PLANET SPORT" Pula, u kategoriji LIGHT CONTACT - Stariji kadeti  + 69 kg. IVANO je osvojio i brončanu medalju u kategoriji POINT FIGHTING -Stariji kadeti + 69 kg

- Brončanu medalju osvojila je  ANĐELINA VIDEC iz KBK "BUJE" Buje u kategoriji K-1 Juniorke do 48 kg.

Donijeti kući dvije titule Svjetskih prvaka i dvije bronce,veliki je uspjeh istarskih sportaša i istarskog kickboxinga. Treba napomenuti da je prvenstvo bilo brojno i da su sve kategorije bile popunjene sa velikim brojem boraca i tim više je uspjeh veći.

Ostali istarski reprezentativci zaustavljeni su u borbama za medalje.