Rukometaši Poreča nakon reprezentativne stanke nastavili su s nastupom u Paket24 Premijer ligi. U susretu šestog kola na domaćem terenu svladan je Bjelovar 28:25 (13:13) te su tako igrači Ilije Lovrinovića stigli do druge uzastopne pobjede, četvrte ukupno ove sezone i ostali na trećoj poziciji Lige B, iza PPD Zagreba i Sesveta.

Vrlo izjednačen ulaz u susret imale su obje momčadi pa je tako u petoj minuti stajalo 3:3. Uslijedila je potom obrana Brune Ćopića, ali i Dubravka Grgića dok su obje strane radile greške u napadu pa se tako na novi gol čekalo gotovo četiri minute. U tome uspijeva Poreč koji je povezao seriju 4-0 i postavio 7:3 preko Filipa Perića. No, taj zamah Poreč nije iskoristio i Bjelovar se vratio u igru svojom serijom pogodaka i golom Mirana Valinčića stigao na samo pogodak zaostatka. Bjelovar je nekoliko minuta kasnije čak i preokrenuo, no na poluvrijeme se otišlo pri izjednačenom rezultatu (13:13).

U drugi dio susreta gostujuća momčad ulazi s minimalnom prednošću, a Lucian Krajcar osam minuta kasnije poravnava na 17:17. Poreč je preokrenuo igru na svoju stranu golom Antonia Ljubića za 20:19 i s dva nizana gola pobjegao na tri gola razlike, prednost s kojom se ušlo u posljednjih deset minuta utakmice. Tu su prednost igrači Ilije Lovrinovića održali sve do posljednjeg zvižduka te je konačnih 28:25 postavio i najbolji strijelac susreta, Tomislav Bošnjak.

Kod Poreča je najefikasniji bio Tomislav Bošnjak koji je bio nepogrešiv, s osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, a jedan manje upisao je Filip Perić. Na vratima je Bruno Ćopić sakupio osam obrana, a David Vladić dvije iz devet pokušaja. Kod Bjelovara istaknuo se Vanja Šehić koji je zabio šest golova.

"Odigrali smo korektnu utakmicu, promašili smo nekoliko zicera s čime bi prelomili utakmicu,ali nemamništa za zamjeriti dečkima.
Čestitam im na pobjedi i igračima Bjelovara na fer i korektnoj igri. Mi se sada okrečemo našem sljedećem protivniku Trogiru." Riječi su trenera Ilije Lovrinovića.

" Utakmica borbena i s jedne i s druge strane. Mislim da su gledatelji mogli biti zadovoljni jer je i rezultatski bila dosta izjednačena. Mi smo s nekim ishitrenim tehničkim greškama i promašenim zicerima držali Bjelovar u igri ali smo zadnjih deset minuta uspjeli povezati tri dobre obrane i odličan napad i uspjeli prelomiti utakmicu. Čestitam Bjelovaru na dobroj tekmi ali mislim da smo zasluženo dobili. Hvala navijačima i našim Šajetama na fenomenalnoj podršci i atmosferi koju su napravili. Mi se okrećemo već gostovanju u Trogiru gdje uz ovakvu borbu i htijenje rezultat neće izostati" rekao je najbolji strijelac večerašnje utakmice Tomislav Bošnjak.

U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Trogira, a susret je na rasporedu 29. listopada.

Paket24 Premijer liga, Liga B, 6. kolo:
Poreč – Bjelovar 28:25 (13:13)

Poreč: Vladić 2 obrane (2+0), Ćopić osam obrana (6+2); Popović, Krajcar, Car, Petrov, Boka, Krupić 2, Malinarich 1, Perić 7, Rađaković 4, Ikanović 1, Vinković, Bajan, Bošnjak 8, Ljubić 1
Isključenja: 10 minuta (Krajcar 4, Krupić 2, Malinarich 2, Bošnjak 2)
Sedmerci: 6/9

Bjelovar: Grgić 8 obrana (7+1), Kozić, Hećimović, Prvonožac, Valinčić 5, Trninić, Jurišić, Potnar 4, Ćurić 2, Komar, Šehić 6, Jurjević 3, Dubravac, Šimunović 1, Vidović 1, Lukačec 4
Isključenja: 18. minuta (Potnar 6 CK, Ćurić 2, Komar 4, Šehić 4, Lukačec 2)
Sedmerci: 1/2 (iPress)