Pulski judaši otvorili su ovogodišnju sezonu nastupom na seniorskom državnom prvenstvu u Zagrebu. Desetkovani ozljedama, nastupili su sa vrlo mladom ekipom sačinjenom isključivo od juniora i kadeta koja se još treba afirmirati na seniorskoj sceni. Dominik Družeta i Robert Klačar,  dva pretendenta za gotovo sigurno zlato, u procesu su rehabilitacije od operacije koljena (Družeta) i ramena (Klačar), te su prvenstvo pratili s tribina i bili podrška klupskim nasljednicima.

U pomlađenom sastavu najviše se očekivalo od Danija Klačara koji se u kategoriji do 66 kg sa četiri efikasne pobjede, sve ostvarene iponima, lakoćom probio u finale. No dugačka pauza do finalnog bloka očito ga je izbacila iz fokusa, te je jako loše ušao u finale protiv Nikole Zorotovića iz Kaštela. Na samom početku dozvolio je protivniku da se nametne gardom i jako dobrim napadom okonča borbu prije nego se ista razvila. Tako se Dani nakon prošlogodišnjeg zlata ove godine vratio u Pulu sa srebrom.

Mladi David Sokolović osvojio je broncu u kategoriji do 81 kg, što mu je prva seniorska medalja u karijeri. Nakon početne  pobjede, poražen je od kasnijeg prvaka Dominika Sumpora (Zagreb). Nakon toga kroz repasaž se probijao do borbe za medalju. U borbi za brončano odličje plasirao je prekrasan ipon protiv Marka Validžića (Zagreb).

Tri pulska kadeta Paolo Krajcar, Edvard Radolović i Nikola Milovanović pokazali su svoj potencijal i nedostajalo je malo iskustva za barem još jednu medalju. Krajcar je u kategoriji do 73 kg sa tri pobjede i porazom stigao do borbe za broncu, u koju je ušao nedovoljno oporavljen od prethodne iscrpljujuće borbe koju je dobio u produžetku, te je poražen od Davora Obrvana (Dubrovnik). Radolović i Milovanović nastup su okončali na sedmom mjestu. Njih idući tjedan očekuje nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske na kojemu trebaju opravdati statuse kadetskih reprezentativaca Hrvatske.