Danas su održani Umag Trophy LADIES, prva međunarodna profesionalna biciklistička utrka za žene u našoj zemlji te 11. tradicionalni Umag Trophy - muška biciklistička utrka Istrian Spring Trophiesa.

 

1. UMAG TROPHY LADIES 2023. :

Jedanaest ženskih biciklističkih timova iz cijelog svijeta startalo je jutros u 9 sati u kompleksu Stella Maris. Nakon više od 3 sata (110 km) vožnje po jakom vjetru i hladnoći, koje su na trenutke presijecale i kišne kapi, mlada Alessia VIGLIA, vozačica talijanskog tima Top Girls Fassa Bortolo, dojurila je u cilj daleko prije ostalih: 3:14:42.

23 sekunde iza nje kroz cilj je prošla vozačica UAE Development Teama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Anastasia CARBONARI, dok je treća danas bila Slovenka Urska PINTAR koja vozi za BTC City Ljubljana Scott.

Sve su djevojke bile jako sretne zbog sudjelovanja na današnjoj utrci unatoč vjetru koji je puhao između 25 i 30 km/h.

- Ova utrka je za mene bila veliko iskustvo. Vožnja je bila dobra, sve je prošlo u najboljem redu unatoč hladnoći i nervozi koja se osjećala u zraku. Dala sam sve od sebe i – pobijedila, izjavila je nakon utrke pobjednica Alesia Viglia te kako je njoj i njenom timu jako drago što imaju još jednu utrku za žene u kojoj mogu nastupiti.

Dvije „LADIES“ utrke (Umag Trophy LADIES i Poreč Trophy LADIES) ovogodišnji su veliki iskorak za Istrian Spring Trophiese, ali i za cijelu Hrvatsku budući da u našoj zemlji nikada prije nije održana profesionalna međunarodna biciklistička utrka i za žene.

Rezultate možete vidjeti na ovom linku.

11. UMAG TROPHY (muškarci)

Odmah nakon što je završio Umag Trophy LADIES, u Stella Marisu započeo je i 11. Umag Trophy (muškarci) s maksimalnim brojem timova (30) i PRO timova (2) iz cijelog svijeta. Vozili su 139 km oko Umaga, također po hladnom i vjetrovitom vremenu, ali i uz jaču hladnu kišu koja je počela padati pred sam kraj utrke. No sve to nije spriječilo pobjednika Umag Trophyja 2023. Adama TOUPALIKA iz češkog tima Elkov – Kasper da uđe u cilj prije ostalih natjecatelja s vremenom od 3:19:33. Drugi vozač koji je ušao u cilj s 2 sekunde razlike bio je Jan CHRISTEN iz američkog Hagen Beman Axeon tima, dok je Darren VAN BEKKUM, Jumbo – Visma Development Team, s istim vremenom osvojio treće mjesto u današnjoj utrci.

Rezultate možete vidjeti na ovom linku. (iPress)