U nedjelju se od 9 do 12 sati vozila se prva utrka za žene Poreč Trophy LADIES, dok je popodne od 13.30 do 17 sati bilo rezervirano za mušku utrku, odnosno 24. Poreč Trophy!

POREČ TROPHY LADIES

Ispunjena očekivanja, izvrsno, gotovo savršeno vrijeme za biciklističko natjecanje i osmjesi naših biciklistica iz 12 svjetskih ekipa obilježili su drugu žensku utrku pod kapom Istrian Spring Trophiesa, odnosno prvog Poreč Trophyja LADIES. Djevojke su utrku završile nakon više od 3 sata vožnje u krugovima oko Općine Tar – Vabriga iz koje je kao pobjednica s vremenom 3:05:18 izašla vozačica Uzbekistan National Teama, Yanina KUSKOVA. Sa sekundom razlike, na cilju u Taru joj se pridružila drugoplasirana Lara GILLESPIE iz Development Teama Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je treća u istom vremenu, na cilj stigla Urska PINTAR koja je isto mjesto za svoju ekipu BTC City Ljubljana Scott osvojila i na Umag Trophyju LADIES.

Dame su bile vidno dobro raspoložene, a sama utrka protekla je u najboljem redu.

POREČ TROPHY

Što se današnje druge po redu utrke tiče, one za muškarce, Poreč Trophy, može se kazati samo jedno – vrijeme u kojem je 30 timova, odnosno više od 170 biciklista svladalo 154 km dugu trasu u 7 krugova oko Tara bilo je za petnaestak minuta brže od najbržeg predviđenog vremena. Dečkima je očito išlo s pedalama, a najbolji u tome danas je bio Poljak Patryk STOSZ, Voster ATS Team s vremenom od 3:20:14. Za njim su u istom vremenu u tarski cilj ušli drugoplasirani biciklist Adam TOUPALIK iz češkog Elkov – Kasper Teama (ujedno i prvi na Umag Trophyju), dok je treći danas bio Thibaud GRUEL iz francuskog biciklističkog tima Groupama – FDJ.

Najbolje su na tarskom cilju, osim okupljene publike, srdačno dočekali i direktor TZ Grada Poreča, g. Nenad Velenik te direktorica TZ Općine Tar – Vabriga, gđa. Sanja Žužić. Osim toga, uoči oba starta natjecateljice i natjecatelji su zajedno s članovima organizacije Istrian Spring Trophiesa minutom šutnje odali sućut za sve žrtve sudara vlakova u Grčkoj.

Ova se biciklistička karavana, no bez djevojaka, nastavlja u četvrtak, 9. ožujka 2023. na aerodromu u Vrsaru pojedinačnim kronometrom nakon kojeg se tijekom sljedeća tri dana vozi i 19. Istrian Spring Trophy. Standardno atraktivne etape među kojima se ističe pojedinačni kronometar, u četvrtak, 9. ožujka s početkom u 11 sati na aerodromu u Vrsaru te etapa - kraljica Istrian Spring Trophyja koja svake godine više oduševi svojim efektnim završetkom na vrhu Motovuna:

1. dan, prolog (pojedinačni kronometar), Aerodrom Vrsar, start 09. 03. u 11 sati

2. dan, 1. etapa: Poreč – Funtana, start 10.03. u 11 sati ispred Hotela Parentium

3., dan, 2. etapa: Novigrad – Motovun, start 11.03. u 11 sati u centru Novigrada

4. dan, 3. etapa: Pazin – Umag, start 12.03. u 11 sati u centru Pazina