Nogometni klub Umag danas je predstavio novog Predsjednika i Upravu koja je preuzela vođenje kluba na press konferenciji na kojoj su se izložili planovi i izazovi koji očekuju najveći nogometni klub u Gradu Umagu.

Skupština NK Umaga na sjednici održanoj 07.02.2023. godine izabrala je Ivana Vidovića za novog Predsjednika kluba te Draganu Krizmanić za dopredsjednicu.

Ivan Vidović je 30-godišnji project manager, bivši nogometaš NK Umaga te osoba koja će podići organizacijsku razinu na nivo kakav NK Umag zaslužuje. Na istoj sjednici povećan je i broj članova Izvršnog odbora sa 3 na 5 članova. Tijekom posljednjih 40 dana novoizabrano vodstvo kluba odradilo je niz sastanaka sa svim osobama uključenima u rad kluba, prikupljanje cjelokupne papirologije te je započeta reorganizacija sustava vođenja nogometne škole u kojoj nastupa više od 130 djece u šest kategorija. Osim toga, razgovoralo se i sa zainteresiranim sponzorima i prijateljima kluba te su potpisani ugovori s nekoliko njih koji su se prvi odlučili pomoći lijepoj priči sa sjevera Istre.

Kao glavni cilj kluba tijekom sljedećih mjeseci istaknuto je približavanje nogometa svim građanima Grada Umaga, sudjelovanje i organizacija različitih manifestacija, turnira i kampova za najmlađe sportaše, ponovno aktiviranje zaboravljenih natjecanja poput Ljetne lige, popravljanje financijske situacije u klubu, privlačenje novih sponzora te ostvarivanje dobre suradnje s cijelom zajednicom.

U klubu trenutno trenira više od 130 djece, a seniorski tim tijekom zadnjih nekoliko godina dva je puta napredovao te je iz 3. Županijske Nogometne Lige prešao u 1. Županijsku Nogometnu Ligu u kojoj se i sada nalazi pri vrhu tablice.

Kao i svaki drugi amaterski klub i NK Umag ima slične probleme, posebice se to odnosi na financijsku situaciju i podršku cijelom projektu, ali s obzirom na lijepu priču koja se trenutno odvija u Umagu, posebice kroz sinergiju svih ljudi okupljenih oko kluba, od seniora, veterana, trenera, uprave do djece i njihovih roditelja koji su poklonili svoje povjerenje klubu.

Predsjednik NK Umaga istaknuo je kako mu ujedno čast i velika odgovornost prihvatiti ovakvu obvezu te se nada suradnji sa svima u Umagu koji mogu dati svoj doprinos razvoju sporta u našem gradu, stoji u priopćenju Uprave NK Umag. (iPress)