U organizaciji RSK "Mladost" Medulin, uspješno je održan prvi plivački maraton "Damir Demarin", protekle subote. Ovaj sportski događaj posvećen je dugogodišnjem zamjeniku načelnika Općine Medulin, a okupio je veliki broj natjecatelja od najmlađe dobi do odraslih u raznim disciplinama. Maratonsko putovanje započelo je Kupom Hrvatske na 3000 metara, nastavljeno je Maratonom perajama na 1000 metara i Maratonom bez peraja na 1000 metara, a završni događaj bio je gađanje u metu podvodnom puškom.

Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji u Jablonecu nad Nisou, Češka, članovi RSK "Mladost" su s ponosom predstavljali Hrvatsku juniorsku i seniorsku reprezentaciju te donijeli kući izvanredne rezultate. Ema Ivetić zablistala je kao najbolja juniorka prvenstva, osvojivši čak tri naslova Europske juniorske prvakinje i jedno treće mjesto. Osvojila je 1. mjesto među juniorima u disciplini MONK mix, 1. mjesto u disciplini M Kurs, 1. mjesto u disciplini Reperi 5, te 3. mjesto u disciplini Zvijezda. Ne zaostaje ni Luka Bohać, koji je osvojio 3. mjesto među juniorima u disciplini M Kurs. U ekipnoj disciplini seniorki, Ema Ivetić i Lea Ikić Čupev zajedno s ostalim reprezentativkama, stigle su do brončane medalje, dodatno obogaćujući uspješne rezultate kluba.

Sudionicima prvog plivačkog maratona „Damir Demarin“ medalje i pehare uručili su načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i Predsjednik Sportske zajednice općine Medulin Bruno Radošević, oboje naglasivši važnost sporta u oblikovanju i jačanju zajednice. Načelnik Kirac je s posebnim ponosom naglasio kako podrška mladim talentima u sportu predstavlja srž budućeg uspjeha općine te je, kao znak potpore njihovim sportskim karijerama, uručio poklon bonove Emi Ivetić i Luki Bohaću, u vrijednosti od 300 i 200 eura. Ovaj sportski događaj u Medulinu nije slavio samo izvanredne sportske uspjehe, već i istaknuo povezanost koju sport donosi. (iPress)