U Rijeci je održan četvrti, ujedno i posljednji ovogodišnji prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske za 2023. godinu u boćanju za osobe s invaliditetom. Dva dana takmičenja, donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata.

Član Kluba Istrijana, Davor Komar, bez ijednog je poraza tijekom cijele 20023. godine postao prvak Hrvatske. Sa četiri odigrane utakmica, 2 u skupini (13:1 i 11:0), polufinale 7:1 i u finalu 6:4, osvojio 1. mjesto (zlato) i na duže vrijeme 'zabetonirao' svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi.

Član Zoran Peruško u svojoj BC1 sa dvije pobjede i dva tijesna poraza, stigao je do četvrtog mjesta na samom turniru.

Po završetku ovog posljednjeg prvenstvenog turnira Prvenstva Hrvatske, proglašen je i prvak Hrvatske. Sukladno osvojenim bodovima (u četiri ukupno odigrana turnira, osam dana natjecanja, Zagreb, Split, Velika Gorica i Rijeka) i ažuriranoj Hrvatskoj rang listi, Davor Komar po deseti je puta osvojio titulu prvaka Hrvatske pojedinačno, dok je Zoran Peruško u svojoj kategoriji ponovio/osvojio prošlogodišnju broncu, 3. mjesto.

Paraboćaru Komaru ovo je ujedno i 24. titula prvaka Hrvatske ukupno (10 x pojedinačno, 5 x u parovima i 9 x KUP Hrvatske pojedinačno), što ga čini najtrofejnijim hrvatskim boćarom svih vremena. 

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.