U Medulinskom autokampu 5. i 9. listopada 2023. održano je Međuopćinsko natjecanje u krosu za osnovne škole. Domaćin je bila OŠ dr. Mate Demarina, a sudjelovali su učenici i učenice OŠ Vladimira Nazora Krnica, OŠ Svetvinčenat, OŠ Barban, OŠ Juršići, OŠ Fažana, OŠ Vodnjan, OŠ Divšići,  OŠ Marčana i OŠ dr. Mate Demarina.

U četvrtak 5. listopada održane su utrke za učenice i učenike 5. i 6. razreda. Najbrži su bili domaćini i u kategoriji djevojčica i u kategoriji dječaka te su se time plasirali na Županijsko natjecanje u krosu.

Kako Školsko sportsko društvo „Medulin“ godinama surađuje i s Down Syndrome Centrom Pula, pozvali smo i njihove štićenike sportaše da sudjeluju u krosu u svojoj kategoriji. Rado su se odazvali te uspješno završili utrku, za što su dobili medalje i pohvalnice.

Zbog velikog odaziva škola natjecanje se organiziralo u dva dana. Nastavak je bio 9. listopada za učenike i učenice 7. i 8. razreda. U kategoriji dječaka najbrži su bili učenici OŠ Fažane, a u kategoriji djevojčica opet su bile najbrže učenice OŠ dr. Mate Demarina.