Članovi Karate kluba "Amfora" iz Fažane jučer su nastupili u prvom kolu Županijske lige u katama koje se je održalo u Novigradu. Nastupilo je ukupno 13 natjecatelja (Jonas Šimić, Juraj Šimić, Lota Šimić, Viktor Lanča, Dani Toffeti, Mihael Zoretić, Jan Hranilović, Luka Lakić, Elen Dabić, Eva Babić, Luna Tomašić, Petar Radošević) u 19 kategorija. Bilo je puno mečeva, ponešto poraza, još više pobjeda.

Medalje će se dijeliti iduće nedjelje kada će se održati drugo završno kolo.

Najuspješniji među natjecateljima 'Amfore' iz Fažane bio je Jan Hranilović sa svih 7 pobjeda. Odmah za njim je Luna Tomašić sa 7 pobjeda i jednim porazom. 

Vjerujemo da su i ostali zadovoljni. Jonas je debitirao i "probio led", pred njim je puno dobrih nastupa. Juraj Šimić i Viktor Lanča  osigurali su barem po jednu medalju, Dani Toffeti i Lota Šimić su s po 2 pobjede u borbi za medalju.

Pobjede su upisali i Mihael Zoretić, Luka Lakić, Elen Dabić i Eva.Babić.  Petar Radošević se u obje konkurencije natjecao samo protiv Roka Grošete. Zajedno treniraju, pa je netko primjetio da su se mogli boriti doma. Roko je već na nivou crnog pojasa, ali je i Petar dobio pohvale za velik napredak.

U ekipnoj konkurenciji Finida iz Poreča je vodeća s 30-ak natjecatelja, dok se Amfora iz Fažane bori za drugo mjesto.