Pulski judaši Robert Klačar i Dominik Družeta osvojili su brončana odličja na europskom kupu u judu održanom u Dubrovniku. Dvojac iz Istarskog borca je tako potvrdio sjajnu formu nakon nedavnog uspjeha na europskom kupu održanom u Rigi, na kojemu je Družeta osvojio zlato, a Klačar broncu.

U subotu je na dubrovački tatami izašao Robert Klačar u kategoriji do 73 kg. U konkurenciji 45 boraca prvo je kolo bio slobodan, a u drugome mu je protivnik bio Švicarac Gaspard Fischer, kojega je pulski borac već u prvom napadu svladao iponom. Nakon toga uslijedio je poraz protiv drugog nositelja Nijemca Petera Thomasa, od kojega je Klačar bio bolji u Rigi. I ovoga puta potpuno je izdominirao Nijemca, ostvario prednosti koju je trebala biti dovoljna za pobjedu, da bi 30 sekundi prije isteka napravio neobjašnjivu pogrešku i praktički sam sebe bacio na leđa, za što je njegovom protivniku dodijeljen ipon. Unatoč neopreznom porazu, Klačar je potom pobjedama u teškim borbama u repasažu stigao do borbe za broncu. Prvo je bio bolji od Švicarca Indrita Cullhaja, zatim Švicarca Freddya Waizeneggera i Austrijanca Phillipa Austa, kojemu se revanširao za nedavni poraz na Grand prix turniru u Linzu. U borbi za broncu protivnik mu je bio sjajni Kazahstanac Darkhan Koibagar. U vrlo otvorenom meču pulski je borac nekoliko puta bio blizu bacanja, no borba je otišla u produžetak, u kojemu je poentirao kombinacijom nožnih bacanja, te stigao do teško izborene medalje.

U nedjelju je Dominik Družeta ponovio Klačarov uspjeh u kategoriji do 81 kg. Dominik je stigao do četvrtfinala pobjedama protiv Talijana Salavatorea D'Arca i Čeha Petra Mladya. Zatim je poražen od Gruzijca Iraklija Beroshvillija. Gruzijski je borac poveo, Družeta uzvratio bacanjem, da bi zatim jedna situacija u kojoj su oba borca istovremeno napali otišla na stranu Gruzijca. U repasažnim je borbama zatim bio bolji od Srbina Velimira Kosovića i reprezentativnog kolege, Solinjana Dominika Rožića. U borbi za broncu protivnik mu je bio Nijemac Vladimir Stark. Vrlo tvrda borba otišla je u produžetak, u kojemu je pulski borac krasnim kontrabacanjem stigao do pobjede i još jedne medalje.

Treći pulski predstavnik Dani Klačar u kategoriji do 66 kg u prvome je kolu pobijedio Talijana Diega Reu, da bi potom uslijedio poraz od predstavnika Srbije Tevdora Seknijashvillija. Kako je Seknijashvilli kasnije poražen u četvrtfinalu, Dani nije dobio priliku u repasažu.

Pulski judaši iz Dubrovnika su otputovali u Mađarsku Tatabanyu, na završne pripreme za prvenstvo Europe koje se održava u Zagrebu od 25. do 28. travnja. Na popisu hrvatske reprezentacije su među devet muških predstavnika uvršteni i Družeta i braća Klačar. Prema formi koju su pokazali na posljednjim natjecanjima, te ukoliko sve protekne u redu o posljednjim tjednima pred natjecanje, pulski će borci na prvenstvo otići na valu optimizma i sa visokim ambicijama. (iPress)