Ovog vikenda članovi Judo kluba Istarski borac nastupili su na dva fronta, na međunarodnom turniru „Sacura cup” u Svetoj Nedjelji i na međunarodnom turniru „Bumgartnov pas” u Mariboru.

U Svetoj nedjelji nastupilo je 623 takmičara iz 49 klubova i 4 zemalja.

U uzrastu curica do 12 godina u kategoriji do 36 kg Helena Basta je osvojila 3. mjesto, Nikolina Ilić u kategoriji do 48 kg također 3. mjesto, dok je Foška Ilovar u kategoriji +52 osvojila 1. mjesto. Vrijedi napomenuti i to da su curice osvojile ekipno 3. mjesto u tom uzrastu.

U uzrastu dječaka do 12 godina Robert Benčić je osvojio 2. mjesto u kategoriji do 46 kg, dok je Franko Brljafa u kategoriji do 55 kilograma osvojio 3. mjesto.

U uzrastu dječaka do 14 godina Nicolas Ilić je u kategoriji do 55 kg osvojio 1. mjesto te je ujedno proglašen najboljim borcem tog uzrasta za što je nagrađen posebnim peharom. U težinskoj kategoriji +66 kg Filip Tomašev je ostao bez plasmana.

U Mariboru je nastupilo 240 natjecatelja iz 48 klubova i 5 država, a Istarski borac je nastupio s nešto starijim uzrastom.

U kadetima, U18, nastupili su Neo Delić do 81. kg koji je osvojio 3. mjesto i Rok Bodiš koji je također osvojio 3. mjesto u kategoriji do 90 kg.

U mlađim kadetima i kadetkinjama, U16, Lara Mošnja je nastupila u kategoriji do 52 kg iako je trebala nastupiti do 48. U njezinoj kategoriji nije imala protivnice pa se Lara okušala u težoj kategoriji te osvojila 3. mjesto. Do 57 kilograma Istarski borac je imao dvije predstavnice i dok je Ilenija Cinkopan osvojila 3. mjesto, Nina Šverko je osvojila 1. mjesto

Kod mlađih kadeta Fran Flah do 55 kg i Gabrijel Laikauf do 66 kg osvojili su 2. mjesta.

Sve u svemu uspješan vikend za Judaše Istarskog borca.