Klačar je nastupio u kategoriji do 73 kg, te je kao nositelj bio slobodan u prvom kolu. U drugome kolu protivnik mu je bio Albanac Indrit Cullhaj. Iako se očekivala teška borba, pulski je borac već na samom početku iznenadio protivnika sjajnim bacanjem za pobjedu. Nakon toga uslijedio je poraz od Belgijanca Driesa Ponneta, u borbi u kojoj je napravio previše grešaka. Prvo je dobio dvije jeftine kazne, pa je Belgijanac bacanjem ostvario prednost. Potom je Klačar uzvratio bacanjem i izjednačio rezultat, da bi nakon toga jedan nepripremljeni napad njegov protivnik kaznio kontrabacanjem za pobjedu.

Nakon poraza, u repasažnim borbama vratio se na potrebnu razinu. Prvo je protiv Mađara Bendeguza  Hegedusa ostvario pobjedu na bodove. Nakon toga protiv Talijana Matthew Paula Marastonija ostvario je pobjedu ipponom na polovici borbe. U borbi za broncu protivnik mu je bio još jedan Mađar Bence Boros. U teškoj borbi pulski je borac minutu prije isteka ostvario prednost bacanjem, te se uspio oduprijeti završnim naletima mađarskog borca i odnijeti pobjedu vrijednu medalje.

Klačaru je ovo već treća bronca na tri ovogodišnja europska kupa, nakon osvojenih medalja u Rigi i Dubrovniku, te je pokazao da se nakon dugog vremena prilagodbe ustabilio u većoj težinskoj kategoriji.

Robertov brat Dani nastupio je u kategoriji do 66 kg. U prvome je kolu bio bolji od domaćeg predstavnika Petra Kožula. Nakon toga uslijedio je poraz od Nijemca Nicolasa Kunzea, te nije dobio priliku u repasažu.