Nicolas Ilić osvojio je brončanu medalju na ovogodišnjem PH za uzrast dječaka i djevojčica do 14 godina koje se održalo u Dubrovniku, Na natjecanju je sudjelovalo 320 natjecatelja iz 55 klubova. 

Judo klub Istarski borac sudjelovao je na natjecanju sa mladim borcima kojima je ovo bilo prvo iskustvo natjecanja na Prvenstvu Hrvatske. Najbolji rezultat postigao je Nicolas Ilić, a medalja je mogla biti i sjajnija da nije presudilo upravo neiskustvo u natjecanju ovog ranga.

Krenimo redom, u prvoj borbi Nicolas pobjeđuje Antu Tomazića, predstavnika judo kluba „Tempo”,  u drugoj pobjeđuje Jakova Horvata, natjecatelja judo kluba „Lika” iz Zagreba dok u polufinalu gubi borbu nakon 6 minuta produžetka tzv. „golden scor-a” od Noe Šafranića predstavnika judo kluba „Lotus”. Nicolas putem repasaža dobiva dodatnu priliku gdje iz borbe s Morenom Malinićem izlazi kao pobjednik i osvaja brončano odličje. Odličan je to rezultat za mladog Ilića te dobar podstrek za daljnji trud i rad.

Ostali predstavnici Istarskog borca nisu ostvarili značajnije rezultate, ali su zato stekli ogromno iskustvo te će im sljedeći nastupi na državnim prvenstvima biti uvelike manje stresni.