Mala ali dobra ekipa pulskog Kickboxing kluba „Planet Sport“ iz Pule nastupila je od 13. do 16. lipnja 2024. g. na 29. Mađarskom Svjetskom kupu u kickboxingu u Budimpešti. U dvorani s 13 tatamija i 5 ringova nastupilo 3280 sportaša iz 381 kluba pridošlih iz 50 zemalja i 6 kontinenata.

Senior Marko Džin, jedan od najiskusnijih point fight boraca međunarodne scene, za ovo natjecanje izuzetno dobro fizički i tehnički spreman, trebao je odraditi tri natjecateljske kategorije u point fightu: svoju -89 kg, -94 kg i open kategoriju Grand Champion. Na žalost, nakon prve borbe u danu u -94 kg u kojoj je suvereno pobijedio kvalitetnog mađarskog predstavnika s tri boda prednosti ostale borbe u ovoj kao i svim ostalim kategorijama morao je predati zbog teže ozljede palca palca početkom druge runde, ozljede koju je već na tatamiju dijagnosticirao interventni medicinski tim, ali Marko je uspio odraditi preostalih minutu i četrdeset sekundi i zadržati bodovnu prednost te zaključiti borbu sebi u korist. Ali turnir je za Marka ozljedom na žalost okončan. Kao treći nositelj kategorije, kao i dobivena borba Marka je plasirala na 5. mjesto.

Najiskusniji borac mlade ekipe junior Ivano Čelić osvojio je tri medalje od kojih dva srebra u point fightu juniora -94 kg i seniora -94 kg, dok je u light contactu juniora – 94 kg nadmoćno osvojio zlato. U seniorskoj kategoriji -94 kg Ivano je odlično odradio pobjedom tri borbe dok je u finalnoj borbi izgubio od iskusnijeg austrijskog borca.

Mladi Luka Grabar u disciplini point fight mlađih kadeta – 37 kg nakon odlično odrađenih borbi nije uspio doseći medalje zbog zadobivenog nezgodnog udarca tako da je pozicioniran na 5. mjestu.

Niko Stojkovski, stariji kadet, usprkos odličnim borbama nije uspio probiti se više od 9. mjesta u point fightu -42 kg.

David Vretenar, stariji kadet nastupio je u dvije discipline, u point fightu i light contactu -57 kg. U obije discipline plasiran je na 17. poziciju ali borbama je pokazao dobru tehničku pripremljenost, a više rangirani protivnici uspjeli su bodove prikupiti sebi u korist.

Trener Edi Višković, uz asistenciju Marka Džina na klupi u point fightu na ovom najvećem i posljednjem svjetskom kupu na europskom kontinentu ove godine, malu ali odvažnu ekipu poveli su do rezultata i novog iskustva s velikih natjecanja.