Nakon što je Mađarska golom u desetoj minuti nadoknade pobijedila Škotsku, osvojivši prva tri boda na prvenstvu, smanjili su se izgledi hrvatske reprezentacije za prolaz u osminu finala s dva boda.

"Vatreni" uoči večerašnjeg ogleda protiv Italije u Leipzigu, imaju jasnu situaciju. Samo pobjeda i tri boda, gotovo sigurno osiguravaju Daliću i njegovim odabranicima prolaz dalje.

Možda i kao drugoplasirani, zavisno od rezultata susreta Španjolska - Albanija koja se igra u Dusseldorfu u isto vrijeme. Pobjeda hrvatske vrste i barem remi u drugom dvoboju, "Vatrene" vode u osminu finala na Švicarsku, 29. lipnja u Berlinu.

Hrvatska može dalje i s remijem, tada bi imala dva boda, no sada je to svedeno tek na teoriju jer se mora poklopiti još pet rezultata.

U tom slučaju Španjolska mora poraziti Albaniju, u skupini C koja se igra u utorak, Danska mora pobijediti Srbiju, dok Engleska mora dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više gola razlike. Potom Portugal i Turska u skupini F moraju u srijedi slaviti protiv Gruzije i Češke.

Hrvatska bi remijem protiv Italije produžila "život" za najmanje 24 sata dok se ne odigraju susreti skupine C. Kada bi oni završili po našim željama, "Vatreni" bi dobili dodatna 24 sata u Njemačkoj, dok se ne okonča i skupina F.

Mogli bi se dogoditi da se hrvatska reprezentacija vrati u svoju bazu u Neuruppin, a već dan kasnije je napusti.

Da Mađari nisu slavili protiv Škota, da je susret završio remijem, hrvatski izgledi za prolaz s dva boda bili bi ipak nešto veći. 

Hrvatska će protiv Italije igrati u formaciji 4-3-3 s Josipom Stanišićem, Josipom Šutalom, Martinom Erlićem i Joškom Gvardiolom u zadnjoj liniji. Iz sastava ispada Ivan Perišić. Dalić neće dirati "sveti trojac" u sredini pa će na Talijane krenuti Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

Najveće iznenađenje je pozicija lijevoga krila. Na njoj će igrati Luka Sučić, koji lijevo krilo vjerojatno nije igrao ni od juniora. Na desnom će biti Mario Pašalić, a u sredini Andrej Kramarić. (Hina/iPress)