Hrvatsku će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati 73 sportaša, od čega 58 muških i 15 ženskih predstavnika iz 16 sportova, a ukupno hrvatsko izaslanstvo brojat će 157 osoba.

Hrvatsku će u Parizu predstavljati dva ekipna sporta, rukometaši (14) i vaterpolisti (13), a u Francusku putuje i devet predstavnika u atletici i šest jedriličara. Put Pariza će dva gimnastičara, biciklist Marin Ranteš, boksač Gabrijel Veočić, petorica veslača, tri predstavnika u džudu, dva u kajaku i kanuu, po troje u tekvondou, plivanju i streljaštvu, te po četvero u stolnom tenisu i tenisu.

Što se tiče broja hrvatskih sportaša na dosadašnji igrama, ove u Parizu su u "zlatnoj sredini" i po broju sportaša i sportova. Apsolutni rekorderi po masovnosti su Igre u Londonu 2012. godine na kojima je nastupilo čak 107 sportaša u 18 sportova, te one u Pekingu s 101 sportašem.

U odnosu na Pariz 2024 Hrvatska je imala više svojih predstavnika još na Igrama u Sydneyu (91), Riju (88), Atlanti (85), a manje sportaša je nastupilo u Barceloni (41) i Tokiju (59).

Također, po broju sportova u kojima se natječu hrvatski sportaši, ispod Pariza su Barcelona (12), Sydney (12), Atlanta (14), Atena (14) i Peking (15), dok je u Tokiju bio jednak broj sportova - 16.
Na ovim Igrama će Hrvatska, točnije Marin Ranteš, po prvi puta nastupiti u BMX biciklizmu, dok Hrvatska ima po prvi puta predstavnika u disciplini kite (Martin Dolenc) i jedrenju na dasci (Palma Čargo). (Hina)