U subotu, 27. srpnja je u dvorištu udruge Prostor urbane kulture u Fažani održan treći Ghetto Beat – amaterski turnir u badmintonu. Radi se o jednodnevnoj manifestaciji na otvorenom koja sportskim turnirom i raznim dodatnim aktivnostima nastoji okupiti domaće i strane posjetitelje te promicati zdrav način života i zajedništvo u lokalnoj zajednici.

Cilj događaja je pretvoriti prostor iza udruge u dinamičan poligon za kulturne i sportske aktivnosti, pružajući lokalnom stanovništvu i posjetiteljima priliku za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Osim toga, cilj je privući raznolik profil ljudi u Prostor urbane kulture, upoznati ih s radom udruge i obogatiti turističku ponudu Fažane.

Ovogodišnji turnir, najbolji dosad, okupio je oko 250 posjetitelja i 16 parova iz Ljubljane, Zagreba, Pazina, Pule i okolice. Organizatori su istaknuli da je interes za sudjelovanje bio velik, ali je broj parova za igru trenutno ograničen na 16.

“Od samog početka, atmosfera je bila fantastična. Turnir je bio napet i zanimljiv, igrači su se istaknuli svojim vještinama, a publika je bila izuzetno podržavajuća. Ono što je najvažnije je da smo postigli ono što smo htjeli, a to je okupiti ljude svih uzrasta i iz raznih sredina te se svi zajedno dobro zabavili na zdrav i aktivan način,” poručuju iz organizacije te ističu kako su tim događajem htjeli i dodatno istaknuti Fažanu kao mjesto bogate kulturne i turističke ponude te Prostor urbane kulture kao malo kulturno središte i mjesto za druženje.

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održani su u 21 sat. Pobjednici ovogodišnjeg turnira su ekipa Kokice, koju čine Franka Tretinjak i Borna Maksan, prošlogodišnji pobjednici. Drugo mjesto osvojila je ekipa Uki’s parents, koji čine Dino Vlačić i Martina Cikač, dok su treće mjesto zauzeli Sandra Martinović i Marko Cerovac iz ekipe SM Company. Za najbolji trik turnira medalju je osvojio Jasmin Latć.

Događaj je bio popraćen glazbenim programom lokalnih DJ-eva, sajmom second-hand odjeće, društvenim igrama, malom knjižnicom fanzina i mnogim drugim aktivnostima koje su privukle raznoliku publiku. Za dobru atmosferu i puno smijeha pobrinuli su se komentatori Vidmarijo Rašić i Davor Vuković te volonterski tim koji je neumorno radio kako bi sve prošlo bez problema.

Ghetto Beat manifestaciju organizira Prostor urbane kulture uz financijsku podršku Turističke zajednice Fažane. (iPress)