Robert Klačar osvojio je brončano odličje na Grand prixu održanom u Zagrebu. Pulski je judaš na prvoj post olimpijskoj postaji svjetskog judo toura ovim rezultatom ostvario najveći uspjeh karijere u seniorskom uzrastu, te na najbolji mogući način krenuo u novi ciklus sa ciljem plasmana na olimpijske igre u Los Angelesu.

Kategorija do 73 kg okupila je 35 natjecatelja. Klačar je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom mu je protivnik bio Brazilac Marcus Marcellino, bivši juniorski viceprvak svijeta. Regularni dio tvrde borbe završio je bez pobjednika, te je otišla u produžetak koji traje do prvog boda, u kojem je Klačar uspio plasirati bacanje za pobjedu.

U slijedećem kolu protivnik mu je bio Španjolac Anton Shuhalieiev. Pulski je borac prolaz ostvario nožnim bacanjem u posljednjim sekundama borbe.

U četvrtfinalu pulski je borac poražen od Azerbejdžanca Ibrahima Aliyeva. Iscrpljujuća borba otišla je u produžetak u kojem je nakon pune dvije i pol minute Klačar napravio pogrešku u tajmingu jednog napada i  omogućio protivniku da plasira bacanje.

U repasažnoj borbi bio je bolji od Poljaka Wiktora  Mrowczynskog. Sredinom borbe ostvario je prednost ručnim bacanjem koju je uspio sačuvati do isteka borbe.

U odlučujućoj borbi za broncu protiv Gruzijca Bachane Bolkvadzea Klačar je imao savršenu izvedbu. Taktički je bio besprijekoran i potpuno je neutralizirao protivnika, natjeravši ga na dvije kazne zbog neaktivnosti. Gruzijac se u više navrata akrobatskim sposobnostima spašavao od izvrsnih napada pulskog borca, no u posljednjim sekundama borbe nije imao šanse protiv jednog napada ručnom tehnikom koji je završio atraktivnim iponom vrijednim medalje.

Klačar je drugi pulski borac sa medaljom sa svjetskog judo toura nakon Dominika Družete koji je bio srebrni u Bakuu 2021. godine.

Mlađi brat Klačar, Dani, nastupio je u kategoriji do 66 kg. U prvome je kolu zahvatom u parteru svladao Austrijanca Marcusa Auera, kojem se tako revanširao za poraz na prvenstvu Europe u travnju ove godine. Nakon toga poražen je od Azerbejdžanca Ruslana Pashayeva, te je tako eliminiran iz daljnjeg natjecanja.

Braća Klačar idući vikend nastupaju na europskom kupu u Podgorici, a nakon toga Roberta očekuje nastup na slijedećoj stanici svjetskog judo toura u Abu Dhabiju.