U pulskom Domu sportova Mate Parlov danas je održana konferencija za medije Košarkaškog kluba Pula 1981, a u povodu 20. izdanja turnira Josip Joža Sever koji se igra u petak 27. i u subotu 28. rujna upravo u Domu sportova Mate Parlov.

„Svaki je memorijalni turnir u čast našeg trenera za nas poseban trenutak i više je od natjecanja i samog sportskog doživljaja. On je ostavio neizbrisiv trag u našem klubu i u našim srcima. Posvetio je život sportu i odgajanju sportaša, a njegova strast i nesebičnost u nama žive i danas. Drago nam je da klub i dalje potiče te vrijednosti i prenosi ih na buduće generacije“, kazao je uvodno dopredsjednik kluba Armando Ujčić.

Jubilarni 20. turnir Josip Joža Sever veliko je postignuće za ovaj klub, kako se danas moglo čuti. Istaknuto je i kako će im događaj doći kao dobar uvod u početak nadolazeće sezone.

U turniru sudjeluju dvije ekipe iz višeg ranga, odnosno 1. lige, a to su Aleta Puntamika i Crikvenica, te domaćini Pula 1981 i Kraljevica iz zasad nižeg ranga natjecanja.

Prvog dana na rasporedu su polufinala, a drugog finala, a na teren će izaći i pulski pretkadeti, odnosno selekcija U-15 godina u utakmici protiv Pazinjana.

„Velika nam je čast organizirati ovakav turnir. Jožu je bilo čast i poznavati, bio je posebno zahtjevan u radu. Ekipe koje nam dolaze bit će nam pravi test pred početak sezone u kojoj tražimo plasman u viši rang. Sastavili smo dobru ekipu koja će zasigurno konkurentski biti na nivou A2 lige Zapad i kvalifikacija za prva dva mjesta koja nas vode u viši rang. To je ujedno i glavni cilj koji smo si zadali“, ustvrdio je pak danas član uprave KK Pula 1981 Sandro Nicević.

Konferenciji za novinare nazočio je i senior Mihael Škarica kojemu će ovo biti druga sezona u pulskome klubu. Nažalost, prvu će pamtiti po ozljedi prsta koja ga je s terena udaljila na čak dva mjeseca.

„Vjerujemo da ćemo ove godine ispraviti sve greške od lani. Na turnir nam stižu dobre ekipe, a posebno ćemo s Kraljevicom odraditi jako važan trening pred sezonu koja nam kreće sredinom listopada. Puno treniramo, pripreme su krenule, a ekipa je lijepo posložena“, izjavio je danas novinarima Škarica.

Iz kluba podsjećaju kako gotovo devet godina provode i škole košarke u pulskim osnovnim školama Šijana, Kaštanjer i Vidikovac. Njihovi članovi igraju na terenima Doma sportova Mate Parlov, Sportskog centra Patinaggio i Doma braće Ribar. Na podršci i razumijevanju zahvalilu su Gradu Puli, te naglasili kako zahvale idu i predsjedniku kuba Ivanu Puhu koji danas nije mogao nazočiti konferenciji za novinare s obzirom na to da je upravo na putu. (iPress)