Dvije su osobe poginule, a 56 je ozlijeđeno od kojih su neke prevezene u inozemstvo na liječenje, objavile su u nedjelju rumunjske vlasti nove podatke o dvjema eksplozijama na postaji autoplina (LPG) nedaleko od Bukurešta.

Po dolasku vatrogasaca na intervenciju nakon prve eksplozije u  mjestu Crevedia, dogodila se druga eksplozija u kojoj je ozlijeđeno njih 39.

Dvije žrtve su bračni par: muškarac je poginuo od infarkta, a žena, koja je zadobila teške opekline, preminula je nekoliko sati poslije. 

Među ozlijeđenima su i dvojica policajaca te dvojica pripadnika žandarmerije, rekao je zapovjednik spasilačke službe  Raed Arafat. Neki od njih zadobili su teške opekline.

"Vatrogasci i dvije civilne osobe prevezene su u inozemstvp na liječenje", rekao je Arafat.

Preezeni su u Itlaiju i Belgiju, potvrdlo je rumunjsko ministarstvo obrane. 

Rumunjska je zatražila pomoć Europske unije putem mehanizma civilne zaštite za liječenje 18 teško opečenih pacijenata. Austrija, Njemačka i Norveška ponudile su pomoć, objavio je na Twitteru europski povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Janez Lenarčič.

Požar koji je uslijedio nakon dviju eksplozija ugašen je tijekom noći.

Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis pozvao je na istragu o eksplozijama.

Za sada se ne zna uzrok eksplozija, a glavni državni odvjetnik je otvorio istragu. Zbog razornih eksplozija, iz tog područja je evakuirano oko 3000 ljudi. (Hina)