Iako je većina poslodavaca posljednjih tjedana u katastrofičnoj situaciji uslijed epidemije koronavirusa čitateljica iz Pule nam se obratila s više nego tužnom pričom. Djelatnici jednog pulskog kafića ne samo da su svi ovih dana dobili otkaz već im nije isplaćena ni plaća za veljaču kada su normalno radili.

- Radi se o jednom kafiću u Puli u kojem smo svi kolektivno dobili otkaz zbog koronevirusa. No, to nije trenutno najveći problem jer situacija je takva kakva je.

Problem je u tome šta nismo dobili plaće ni za veljaču, a koje su trebale biti isplaćene do 15. 03. Ovo je jako sramotno za našu državu da se ovakve stvari događaju da ljudi nemaju od čega živjeti a poslodavci neisplaćuju plaće.

Bitno da znaju dati otkaze i navesti da je riječ o sporazumnom raskidu radnog odnosa da bi sebe zaštitili a nas radnike s...ebali jer nemamo pravo na naknadu sa Zavoda za zapošljavanje. U trenutku potpisivanja, onako u šoku, nisam ni znala da ne smijem potpisati sporazumni prekid. Riječ je o Hugo's baru u Puli, piše čitateljica.