Učenici 8. razreda Talijanske osnovne škole 'Edmondo De Amicis' iz Buja novac namijenjen izletu u Gardaland donirali Općoj bolnici Pula. Naime, oni su povodom Karnevala organizirali tradicionalnu lutriju za sve učenike škole, a tijekom veljače su skupljali raznorazne stvari, bonove, ulaznice... po cijeloj Bujštini, obišli svaki obrt, trgovinu, agenciju, tvrtku..., a svi oni su pomogli koliko su mogli.

Osmaši su tom akcijom 'zaradili' 4.112 kuna, koje su bile namijenjene za izlet u Gardaland. Međutim, dogodila se pandemija virusa COVID-19 i 'svijet je stao'.

Tako su učenici u ponedjeljak, 30. ožujka, u dogovoru sa svojim razrednikom Matijom Benčićem odlučili svoju 'zaradu' donirati Općoj bolnici Pula i tako pomoći u ovoj situaciji s koronavirusom.

- Taj poziv me jako oduševio, najviše jer je to njihova ideja i misao da se cijeli razred slagao sa tom činjenicom. Kontaktirali smo bolnicu i dobili nazad odluku Upravnog vijeća o primanju donacija i broj računa. Jučer smo uplatili donaciju i dobili povratnu poruku bolnice. Eto ponosni smo na ovakvoj lijepoj gesti naših učenika, piše nam Katia Šterle, ravnateljica Talijanske osnovne škole 'Edmondo De Amicis' iz Buja.