Tko su tzv. 'mladi, stručni i nezavisni' u Medulinu? Na početku sam vjerovao kako bi nova Lista koja se nedavno pojavila u političkom prostoru Medulina sa parolom Moramo uistinu mogla donijeti pozitivne promjene.

Nisam veliki fan aktualnog načelnika Buića, mislim da u cijeloj Općini ima puno prostora za pozitivne promjene i projekte ali poznavajući situaciju u mnogim istarskim općinama, pogotovo u većini onih gdje je na vlasti IDS, mislim da smo svih ovih godina dobro i prošli. Za usporedbu, molim, samo prošetajte Pulom pa javite kako se osjećate.

Vjerovao sam da će mladi, kako su najavili, program sastavljati neopterećeni i na činjenicama i, prije svega, na istini. 

Ali, već kada su se uhvatili najvažnije teme u Općini Medulin, Kaštijuna koji uništava zdravlje i egzistenciju većine mještana, krenuli su s lažima i nepoštivanjem brojnih građana, aktivista i političara, njihovim doprinosom u borbi protiv Kaštijuna. 

Svi oni koji imaju malo bolju memoriju od zlatne ribice znaju koliko se skupova organiziralo, pozivalo brojne stručnjake, znaju da je i politički Medulin bio protiv, odnosno i tadašnji načelnik Goran Buić i Vijeće. Kao i većina građana osim IDS-ovih poslušnika. Laž je da je Buić potpisao bilo kakvu dozvolu, laž je da Medulin nema svog predstavnika u Kaštijunu (to je Bojan Blagonić)...

Zašto kategorički tvrditi da se Kaštijun ne može zatvoriti? Ili preseliti? Kome služi inicijativa za ulazak u manjinsko vlasništvo propale investicije?! Da li će mladi sutra surađivati upravo s onim koji je pristao na dolazak Kaštijuna? Svi stanovnici Općine Medulin i juga Istre imaju isti interes kada je riječ o Kaštijunu - molim da to poštuju i ti mladi koji se žele baviti politikom!

Nakon ovih njihovih istupa malo sam pažljivije pogledao listu. Jedan od zanimljivijih mladih je svakako mladi Veljović, sin poznatog pulskog odvjetnika koji i radi u njegovom Uredu. Poznato je da je jedan od najvećih klijenata tog Odvjetničkog ureda kontroverzni Danko Končar, veliki prijatelj 'uskrslog' Ivana Jakovčića. I nekolicina drugih lica s liste je u zanimljivim kombinacijama.

Za one slabije memorije Končar je već 'zapasao' ogromne teritorije Pule (Katarina-Monumenti), Barbarigu i Dragoneru u Vodnjanu te stotine hektara istarske zemlje na kojoj i dalje raste korov. Misija Uljanik, za sada, je bila neuspješna što se tiče njegovog osvajanja teritorija.

Ono što je zanimljivo je da je Končar bacio oko i na Općinu Medulin. Ne znam koji hektari ga zanimaju, samo želim vjerovati da nije riječ o Rtu Kamenjak. Siguran sam da ni većina mladih i stručnih s liste uistinu ni ne zna tko je i zašto u pozadini osnivanja liste. Kako se to već kaže, vrijeme će pokazati. 

Samo molim sve moje mještane da iziđu na izbore ali da prije toga svakako razmisle kome i zašto daju svoj glas. (Zabrinuti Medulinac)