Jedan iznimno uspješan rukometni projekt , već pet godina djeluje na području Istre i Primorja,kao i dalmatinskih obalnih gradova, u Labinu je okupio nešto više od 320 malih rukometaša.

Organizatori RK BM 07 iz Splita te domaći klub RK Rudar Adria Oil iz Labina zadovoljno su prihvatili male mini rukometaše u sportskoj dvorani Franko Mileta.Od podneva se igralo na dva terena, a sve pod budnim okom jednog od najvećih izdanaka labinskog i istarskog rukometa Luke Stepančića.

-Bio sam već na sličnim utakmicama malih rukometaša , ali ovaj projekt Erste rukometne lige po cijeloj Istri i priobalju nisam dosada vidio. Stvarno sve pohvale za osnivače Ivana Balića i Petra Metličića koji pet godina promoviraju ovaj naš sport, a posebno što su se okrenuli najmlađima koji se tek uključuju u nadmetanja sa spužvastom loptom.

Prepuna dvorana i radosna djeca , njihovi treneri i roditelji, sjajna slika iz našeg Labina.Baš sam rado podijelio medalje i pehare i uživao u druženju sa klincima.Evo moji Labinjani su ponovno pokazali da imamo odličnu bazu i temelj za klub, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.Ako bude prilike i dogodine ću se rado odazvati, istakao je Luka Stepančić jedan od najvećih izdanaka labinskog rukometa sa sjajnom reprezentativnom i klupskom karijerom.

Na petom ovogodišnjem turniru sudjelovalo je preko 25 sportskih škola i rukometnih klubova , igralo se za bodove koji najboljima omogućavaju odlazak u Split na veliko jesensko finale.

Projekt Erste rukometne lige, jedine i prve lige u mini rukometu na prostoru hrvatskih regija Istre, Primorja i Dalmacije nadgledaju njeni vjerni osnivači , a Petar Metličić svojim je dolaskom uveselio male rukometne pobjednike.

-Radost ove djece sve govori, nama je obveza omogućiti im ovakva druženja i sportska nadmetanja. Naravno da nam je pomoć lokalne zajednice i sponzora Erste banke itekako dobrodosla , ali bez entuzijazma i ljubavi prema ovom sportu ne bi bilo ni ovakvih turnira.

Svakako da smo zadovoljni što će velik broj djece pamtiti ove medalje i pehare , ali važna je spoznaja da se zbog ovakvih turnira njihov broj u klubovima povećava i to je odlično za naš sport.Idući šesti turnir je u Šibeniku ,a posljenji u ovoj školskoj godinu bit će u Umagu.Nakon ljeta opet krećemo početkom nove školske godine, poručio je Petar Metličić.

Vrijedne bodove u finalnim utakmicama osvojili su domaći klubovi iz Rudar Adria Oil-a, a treba istaknuti da su se sjajnim igrama predstavili i klubovi iz Rijeke, Cresa, Raba , Malog Lošinja, Buzeta i brojni drugi marljivi početnici u prvim rukometnim nadmetanjima.