Treće po redu Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff organizirano je od 7. do 9. travnja 2023. godine. Natjecanje je bilo podijeljeno na dvije kategorije: klavir solo i klavir duo.  Organizator natjecanja je prof. Džan Dervisević.

Na natjecanju u kategoriji klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijeloga svijeta podijeljenih u 9 kategorija.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Dr Milica Lawrence (Srbija), Lejla Alajbegović Šećerović (BiH), Irena Mijušković (Srbija) i Suzana Bevanda Sijarić (BiH).

 Umjetničku školu Poreč predstavila je Rita Gulić, učenica 5. razreda  Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice Aleksandre Orbanić. Rita je svojim izvrsnim nastupom osvojila I. nagradu i rezultat 99 /100. Predstavila se poznatim i zahtjevnim programom  J. S. Bach: Dvoglasna invencija br. 13 u a-molu i W. A. Mozart: Sonata u C-duru, KV 545, I.st.