Jubilarni 25. „Ponovno zajedno“ koncert i plesni program bivših učenika Umjetničke škole Poreč održan je u srijedu 27. ožujka 2024. godine u prepunoj Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč. Već četvrt stoljeća Umjetnička škola Poreč organizira koncerte i plesne programe bivših učenika škole, koji su nastavili školovanje u srednjim školama i akademijama u zemlji i inozemstvu. Trenutno imamo tridesetak bivših učenika Umjetničke škole Poreč koji su svoj glazbeni put i usavršavanje nastavili u srednjim glazbenim školama, muzičkim akademijama i specijalizacijama diljem Europe i Sjedinjenih Američkih Država.

Na samom početku nazočnima se obratila ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić koja je započela organizirati „Ponovno zajedno“ još 2000. godine uoči Uskrsa pozivajući sve bivše učenike, svake godine, da dođu i pokažu svoja dostignuća u školi u kojoj su stekli svoje prvo glazbeno i plesno obrazovanje i uz koje nas vežu predivne uspomene i tako već punih 25 godina. Ravnateljica Radetić je istaknula kako je pravi užitak pratiti bivše učenike Škole kako se razvijaju i izrastaju u prekrasne mlade ljude i da joj je „Ponovno zajedno“ jedan od najdražih projekata koji je uvijek prepun emocija i radosti.

Ravnateljica Radetić je posebno pozdravila i zahvalila Gradonačelniku Grada Poreča-Parenzo g. Lorisu Peršuriću na konstantnoj podršci i što je svojim dolaskom uveličao jubilarni, 25. „Ponovno zajedno“. Od srca je zahvalila svim učenicima, studentima, učiteljima i roditeljima na odazivu i poželjela svima da uživaju u glazbi i plesu, raznovrsnom i bogatom programu kojeg su pripremili bivši učenici.

Genoveva Matasović se porečkoj publici predstavila plesnim performansom i koreografijom „...u sječanju“. Genoveva je Umjetničku školu Poreč završila 2016. godine, smjer suvremeni ples u klasi učiteljica Senke Baruške i Andreje Široki. Pohađa Akademiju dramskih umjetnosti, u Zagrebu - Ples, nastavnički smjer.

Leona Janko na harmonici je izvela Pjesmu bez riječi skladateljice D. Pejačević i Botanic play ( Thistle) skladatelja T. Lundquista. Leona je završila Umjetničku školu Poreč 2023. godine, glavni predmet harmonika u klasi učiteljice Ane Šterpin Zagoranski. Učenica je prvog razreda srednje u Glazbenoj školi Ivana Matetića - Ronjgova Pula, smjer harmonika u klasi nastavnice Ane Šterpin Zagoranski.

Hana Gubić na violončelu, uz klavirsku pratnju učiteljice Umjetničke škole Poreč Jenny Brković, predstavila se trećim stavkom Molto allegro Koncerta za violončelo i orkestar u a-molu, opus 33. skladatelja C. Saint-Saënsa. Hana je završila Umjetničku školu Poreč 2022. godine, glavni predmet violončelo u klasi učiteljice Katarine Evetović. Učenica je drugog razreda srednje u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, smjer violončelo u klasi nastavnika Maura Šestana.

Vita Blažević, učenica trećeg razreda srednje u Glazbenoj školi Ivana Matetića - Ronjgova Pula, smjer harmonika u klasi nastavnice Mie Grozdanić, na harmonici je izvela Jesenje pejzaže skladatelja A. Kusyakova (stavci Listopad i Ždralovi). Vita je Umjetničku školu Poreč završila 2021. godine, glavni predmet harmonika u klasi učitelja Paola Peruška.

Hannah Jakac završila je Umjetničku školu Poreč 2014. godine, glavni predmet gitara u klasi učitelja Vlade Brzovića i Sandre Šustereiter. Završila je Bachelor studij na muzičkoj akademiji Louis Spohr u Kasselu (Njemačka), radi u struci i priprema se za daljnje školovanje.

Porečkoj se publici predstavila stavcima Preludio Triston, Preludio Rockero iz “Cinco Preludios” skladatelja M. D. Punola.

Zajedničkom izvedbom Hallelujah L. Cohena predstavile su se Leona Janko na klaviru i Ariana Zović, vokal. Leona se ranije te večeri predstavila kao izvrsna mlada harmonikašica. Ariana Zović završila je Umjetničku školu Poreč 2023. godine, smjer suvremeni ples u klasi učiteljice Andreje Široki. Učenica je prvog razreda Srednje škole suvremenog plesa Ane Maletić.

Bivši učenici Umjetničke škole Poreč, Lukrecija Skolan i Fran Šimunović predstavili su se u duu (klavir, glas) skladbom O. Rodrigo: „All I want“. Lukrecija Skolan završila je Umjetničku školu Poreč 2022. godine, glavni predmet gitara u klasi učitelja Harisa Brkovića. Učenica je trećeg razreda Gimnazije i Strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, smjer opća gimnazija.

Fran Šimunović završio je Umjetničku školu Poreč 2023. godine, glavni predmet gitara u klasi učitelja Sanela Jusića. Učenik je prvog razreda srednje u Glazbenoj školi Ivana Matetića - Ronjgova Pula, teorijski smjer. Paralelno pohađa i drugi razred Srednje škole Mate Balote Poreč, smjer opća gimnazija.

Gabriel Milohanić na harmonici se predstavio skladbom Valse du Clown, skladatelja F. Angelisa. Gabriel je završio Umjetničku školu Poreč 2021. godine, glavni predmet harmonika u klasi učiteljice Tamare Ignjatović. Učenik je trećeg razreda srednje u Glazbenoj školi Ivana Matetića - Ronjgova Pula, smjer harmonika u klasi nastavnika Domagoja Dobrile. Paralelno pohađa treći razred Prirodoslovno-matematičke gimnazije Pula.

Kao iznenađenje, Gabriel Milohanić je nakon dugog aplauza i ponovnog pozivanja na pozornicu, na diatoničnoj harmonici publiku uveselio miksom zavičajnih skladbi uz koje je publika i zapjevala.

Na kraju su Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo g. Loris Peršurić i ravnateljica Umjetničke škole Poreč gđa. Sanjica Sara Radetić čestitali te uručili pohvalnice i zahvalnice svim sudionicima 25. „Ponovno zajedno“ te su poželjeli još puno radosti i uspjeha i da se vidimo i sljedeće godine na „Ponovno zajedno“ u porečkoj školi.

Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo g. Loris Peršurić čestitao je svima na 25. jubilarnom „Ponovno zajedno“ te pohvalio rad ravnateljice Radetić i cijelog kolektiva Umjetničke škole Poreč te istaknuo da su ponos našega grada Poreča-Parenzo.

Ravnateljica Radetić se od srca zahvalila svim bivšim učenicima i učenicama koji su svih 25 godina nastupali na koncertima i plesnim programima i na taj način se vraćaju u porečku školu u kojoj su započeli svoje plesno ili glazbeno obrazovanje. Svima je poželjela još puno radosti, veselja i uspjeha te sretan i blagoslovljen Uskrs i svako dobro.

Večer za pamćenje, kao što je svaki puta do sada „Ponovno zajedno“ ispunjena pozitivnim emocijama i veseljem ponovnih susreta bivših učenika, učitelja, roditelja, nonića i dragih prijatelja.