Na ovogodišnjem Daruvar Accordion Award predstavilo se devet učenika Umjetničke škole Poreč u raznim kategorijama solista te Harmonikaški kvartet, a zajedno su osvojili četiri 1. nagrade i dvije 2. nagrade.

U Daruvaru se od 21. – 22. svibnja 2024. godine održao Daruvar Accordion Award, manifestacija koja okuplja najbolje harmonikaše (soliste i komorne sastave) iz cijele Europe. Ove godine manifestacija je okupila 99 harmonikaša iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovačke i Poljske. Natjecalo se 99 solista i 3 komorna sastava. Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga i koncertista: Diego Vitasović (HR), Goran Penić (SRB), Luca Colantonio (ITL), Marija Plentaj (HR), Matej Zavec (SLO), Vesna Šarac (MNE). Posebno smo ponosni da je kao član komisije bio i učitelj Umjetničke škole Poreč Diego Vitasović.

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili slijedeće nagrade:

- u kategoriji Petar Pan: Gabriel Žiković osvojio je 1. nagradu sa 96,83 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović

- u kategoriji Petar Pan: Matteo Ukota osvojio je 1. nagradu sa 95,50 bodova, učiteljica savjetnica Vilijana Šugar

- u kategoriji A: Jože Antolović osvojio je 2. nagradu sa 83,08 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović

- u kategoriji A: Roko Deković osvojio je 2. nagradu sa 82,17 bodova, učiteljica Tamara Ignjatović

- u kategoriji B: David Pršurić osvojio je 1.nagradu, 1. mjesto te pokal kao apsolutni pobjednik kategorije sa 97,11 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško

- u kategoriji A (Komorni sastavi): Harmonikaški kvartet (David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović, Arian Matić) osvojio je 1.nagradu, 1 mjesto te pokal sa 97,33 bodova uz mentorstvo učiteljice Romina Legović i ravnateljice Sanjice Sare Radetić.