U Hrvatskoj imamo 361 bolesnika s potvrđenim Covidom 19, 46 više no jučer u 15 sati, najnoviji su podaci koje je objavio Nacionalni stožer za borbu protiv koronavirusa. U Zagrebu je evidentirano 163 oboljela, u Istarskoj županiji 34 (dva više nego jučer), Primorsko goranskoj 28...

- Iako ta brojka na prvi pogled zvuči velika, ipak smo zadovoljni jer je i manja nego što smo očekivali, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

- Testirano je 3.013 bolesnika, a do pogoršanja je došlo kod jednog bolesnika te je tako njih šest na mehaničkoj ventilaciji. Njihovo stanje je stabilno i ukazuje na mogućnost oporavka, istaknuo je. Prosjek godina bolesnika je 49,05 godina, 56 posto su muškarci, 44 posto žene. Ako se govori o raspodjeli po dobnim skupinama, u dobi od 60 do 70 godina je 12,7 posto bolesnika, a bolesnika u godinama od 70 do 80 je 6,1 posto oboljelih.

"To su dobi rezultati, ali možemo i moramo bolje. Međugeneracijska solidarnost je od iznimne važnosti prema uputama Stožera", rekao je Beroš.

- Od jutros imamo i snijeg ali nije vrijeme za snježne radosti. Molim roditelje i sve druge da odustanu od izlazaka. Ostanite doma!, poručio je Davor Božinović rekavši da će ih u protivnom vraćati policija.

Od sinoć do jutros bilo je više potresa od 1 do 2 stupnja, potvrdio je. (iPress)