U Hrvatskoj je danas 71 novozaraženi, a ukupno aktivnih slučajeva je 754 i primjetan je silazni trend, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare. 

Umro je muškarac koji je 1941 godište, imao je od ranije značajnijih problema. 132 osobe su na bolničkom liječenju, s osam pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirane su 1632 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježena 4.993 osobe zaražene novim koronavirusom, od čega 71 u protekla 24 sata.

4.099 osoba se oporavilo, a dosad je preminula stotinu četrdeset i jedna osoba. Do sada su ukupno testirane 115.722 osobe, od toga 1.632 u protekla 24 sata.

- Najveći broj novooboljelih danas je prijavila Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 26 novih slučajeva zaraze. Imamo vjenčanje u Hrvacama, a karmine i pogreb u Imotskom, rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

-  Mi s ovog mjesta i danas pozivamo sve organizatore takvih događaja da se pridržavaju mjera HZJZ-a, to je jedini način da imamo što manje oboljelih. Znamo da ta brojka oboljelih može imati utjecaj na druge gospodarske aktivnosti, prije svega turizam. Velika većina organizatora se drži preporuka, to pokazuje i činjenica da još uvijek vučemo ove novooboljelih kao kontakte ranije organiziranih okupljanja, rekao je Davor Božinović.