U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata je 40 novooboljelih od koronavirusa, dok je u pulskoj bolnici umrla 80. godišnja Covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 399 uzoraka briseva na Covid-19 te je potvrđeno 40 novozaraženih osoba s područja županije. Za 29 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Gline", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi deset osoba. 

U međuvremenu od jučer se oporavilo 26 osoba. Trenutno je u Istri 288 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 921 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 50 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru dok je u tijekom jučerašnjeg dana umrla 80. godišnja Covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Situacija je stabilna i povoljna svi se nadamo da će se takav trend nastaviti, iako će se tek idućih dana pokazati koliko smo bili odgovorni i disciplinirani za novogodišnje blagdane", istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić.

Dobra je vijest za pulsku bolnicu, dodala je, što su se svi liječnici, medicinske sestre i tehničari iz Pule koji su bili mobilizirani u varaždinsku bolnicu vratili s terena.

(iPress)