Stožer civilne zaštite Istarske županije donio Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II. polugodištu školske godine 2020./2021. - od 10. do 14. svibnja 2021. godine

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije, a uvažavajući trenutno da je više od 500 učenika i prosvjetnih djelatnika u mjerama samoizolacije što između ostalog otežava i održavanje nastave - Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi Odluku:

- od 10. do 14. svibnja 2021. godine - u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, za niže razrede od I. do IV., nastavlja se odvijati prema MODELU A, nastava u školi

- od 10. do 14. svibnja 2021. godine - u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu, za više razrede od V. do VIII., odvijat će se prema MODELU C, nastava na daljinu (online)

- od 10. do 14. svibnja 2021. godine - u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online)

- od 10. do 14. svibnja 2021. godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema MODELU A, nastava u školi (uživo), s pripadajućom praksom.

Stožer civilne zaštite Istarske županije ujedno poziva i apelira da se, u okviru akcije masovnog cijepljenja, kao prioritetna skupina, za cijepljenje jave prosvjetni djelatnici osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije, što je preduvjet povratku održavanja nastave uživo.

Stožer će ponovo procijeniti stanje u školstvu i donijeti odluku o načinu održavanja nastave kroz tjedan dana, stoji u priopćenju.

(iPress)