Devet je osoba poginulo u Turskoj u olujnom nevremenu, a 11 pomoraca proglašeno je nestalima u Crnome moru, objavilo je u ponedjeljak tursko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Devet naših sugrađana poginulo je zbog oluja (...) i ekstremnih kiša", rekao je Ali Yerlikaya novinarima u sjeverozapadnoj pokrajini Zonguldak (sjeverozapad) gdje su četiri osobe poginule.

Pet drugih osoba, a među njima je troje djece, poginulo je u poplavama u pokrajinama Tatman i Diyarbakir na jugoistoku, rekao je.

Tijelo jednoga od 12 turskih pomoraca koji su nestali u vodama kod Ereglija, luke u pokrajini Zonguldak, pronađeno je u ponedjeljak ujutro.

Turski teretni brod s 12 članova posade potonuo je u blizini turske crnomorske obale u olujnom nevremenu u nedjelju. Kapetan broda Kafkametler, koji je plovio pod turskom zastavom, izvijestio je u nedjelju ujutro da brod pluta prema lukobranu kod Ereglija.

Ured guvernera priopćio je da je loše vrijeme spriječilo zrakoplove i plovila u potrazi za brodom.

"Kada se nepovoljni vremenski uvjeti poprave, aktivnosti potrage i spašavanja počet će odmah", rekao je Yerlikaya novinarima.

Drugi brod koji plovi pod zastavom Kameruna, raspolutio se kod Ereglija zbog siline valova, no sva je posada spašena i na sigurnom je.

Vjetrovi snage 130 do 140 km na sat pogodili su tu zonu formirajući valove visine osam do devet metara, navodi tursko ministarstvo unutarnjih poslova. (Hina)