Djelomice sunčano, no ne i posve stabilno vrijeme očekuje Hrvatsku u subotu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) napominjući kako će se najviše dnevne temperature kretati od 16 do 21 Celzijev stupanj.

Malo kiše ili pokoji pljusak može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu i Gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo.

Ujutro na kopnu ponegdje ima magle.

Za Praznik rada u Puli će dnevna temperatura biti 18 ° uz moguću kišu 

Vrijeme će od nedjelje biti stabilno i opet iznadprosječno toplo, ali već od srijede raste vjerojatnost pljuskova, donosi HRT u prognozi.

"Kraj ovog i početak sljedećeg tjedna obilježit će sunčano i sve toplije vrijeme uz uglavnom slab vjetar. Najviša temperatura zraka bit će između 23 i 28 °C, a i jutra će biti manje hladna, pa više ne treba strahovati od mraza. Na Jadranu također većinom sunčano uz slab do umjeren vjetar, jugozapadni i južni, zatim i jugo te postupno toplije, i ujutro i danju", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U srijedu se obilježava Međunarodni praznik rada, a riječ je o danu kojeg mnogi provode na otvorenom. U Zagrebu se 1. svibnja ne očekuju oborine, a najviša dnevna temperatura trebala bi biti 21 °C. Temperatura u Splitu bit će za 1 °C niža nego u Zagrebu, no također se ne očekuju oborine. U Osijeku će najviša dnevna temperatura biti 24 °C.

U Rijeci će najviša dnevna biti 21 °C, no u popodnevnim satima očekuje se pad temperature te je moguća kiša. Oborine su u srijedu moguće i u Puli gdje će najviša dnevna temperatura biti 18 °C, a slični se uvjeti prognoziraju i za Gospić. (iPress)