Pulska je policija tijekom jučerašnjeg dana zaprimila dvije prijave krađe goriva. Naime, nepoznati je počinitelj u noći s 22. na 23. studenoga otuđio gorivo iz bagera na gradilištu u naselju Loborika, čime je pravnu osobu iz Buzeta oštetio za nekoliko tisuća kuna. Iste noći nepoznati je počinitelj na zemljištu nedaleko naplatnih kućica u Vodnjanu otuđio gorivo iz dva radna stroja, iz tzv. kombinirke i rovokopača, čime je 36-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Pronađena kradljivica mobitela

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom te je utvrdila sumnju da je počinila kazneno djelo krađa. Ženu se sumnjiči da je 6. srpnja oko 23 sata u Parku kralja Petra Krešimira IV u Puli iz ruksaka otuđila mobitel, čime je oštetila 45-godišnjakinju za više stotina kuna.

Protiv osumnjičene se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Otkriven još jedan provalnik

Pulska je policija, u nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrdila sumnju da je kazneno djelo teške krađe u pokušaju počinio i 32-godišnji hrvatski državljanin.

Muškarca se sumnjiči da je, zajedno s već prijavljenim 37-godišnjakom, 15. studenoga oko 1 sat, na zemljištu u Premanturi provalio u spremnik za gorivo na radnom stroju te je na spremnik postavio gumeno crijevo kako bi otuđio gorivo.

Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (iPress)