Policija po nalogu europskog tužitelja pretražuje kuće i poslovne prostore voditeljice iz HAMAG BICRO-a Magdalene Dovečer i vlasnika grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomira Pajića uhićenih u srijedu ujutro zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičena je svom rođaku namjestila izradu promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj.

Nakon pretraga i ostalih tzv. dokaznih radnji u Čakovcu i Mihovljanu te sjedištu obrta u Nedelišću uhićeni će biti odvedeni na ispitivanje u Ured europskog tužitelja koji će potom odlučiti o pokretanju istrage.

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je u srijedu po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja.

Ured europskog javnog tužitelja izvijestio je da u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje. Neslužbeno se doznaje da je uhićena voditeljica službe za koordinaciju.

U kratkom priopćenju Ured europskog tužitelja izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju. 

HDZ uhićenu voditeljicu iz Agencije za malo gospodarstvo isključio iz članstva

Međimurski HDZ-a u srijedu je iz članstva stranke isključio Magdalenu Dovečer iz Mihovljana koja je kao voditeljica jedne od službi Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije uhićena zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

"Na osnovu prijedloga Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca a sukladno Statutu stranke Sud časti Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije donio je odluku o isključenju Magdalene Dovečer iz Mihovljana iz članstva HDZ-a", stoji u odluci međimurskog HDZ-a.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić rekao je Hini da HDZ ima nultu stopu tolerancije na bilo kakve koruptivne aktivnosti.

Istaknuo je i da svako kazneno djelo ima svoje ime i prezime i nema neke kolektivne odgovornosti.

"U ovim trenutcima se vidi da tijela koja provode radnje, rade svoj posao. Treba pohvaliti i možemo biti zadovoljni da je svatko odradio svoj dio posla onako kako treba", kazao je. (Hina)