U Puli je danas na Bunarinu na policijskom plovilu pristigao Sveti Nikola, kojem su djelatnici pomorske policije pomogli nakon što se izgubio na moru, noseći poklone za svu dobru djecu. Policajce i Svetog Nikolu dočekali su mališani iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula, Down syndrom centra Pula, štićenici Kuće milosrđa u Majmajoli te djeca o kojoj brine udruga ''Naš san njihov osmjeh'', a Svetom Nikoli poklone je pomogao podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot sa suradnicima.

Naime, Policijska uprava istarska je ponovno, nakon dvogodišnje stanke zbog Covida, u predblagdansko vrijeme organizirala humanitarnu akciju ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola''. Akcija je organizirana kako bi se djeci pokazalo da su im policijski službenici prijatelji, kojima se mogu obratiti u svakom trenutku. ''U svega tjedan dana naši policajci i policajke, djelatnice na šalterima, spremačice, kuharice i drugi djelatnici naše policijske uprave prikupili su oko 500 poklon paketa. Osim djelatnika policijske uprave, akciji su se odazvali i članovi Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra'', rekao je načelnik Klabot i istaknuo kako ovakve humanitarne akcije nisu ništa novo za policijsku upravu. ''Aktivno sudjelujemo u radu zajednice, uključujemo se i pomažemo gdje god možemo. Ovo su skromni darovi, ali su od srca i nadamo se da će djeci uljepšati blagdane'', naglasio je načelnik policijske uprave.

Sveti Nikola, kojeg je za ovu priliku utjelovio pomoćnik načelnika za pomorsku policiju Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola Ecio Legović, dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala na Bunarini, a potom je obišao mališane koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu bili u mogućnosti prisustvovati dočeku. U pratnji policijskih službenika posjetio je Školu za odgoj i obrazovanje Pula, a potom je poklone odnio i mališanima u Dječji dom Ruža Petrović te u udrugu ''Naš san njihov osmjeh'' kako bi se raspodijelili djeci o kojoj brine udruga. Budući da je imao još malo vremena, podružio se i s građanima koji su podnosili zahtjeve za nove dokumente te ih je, kao i djelatnice na šalterima, počastio bombonima.

Djelatnici Policijske uprave istarske i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra doista su se iskazali u prikupljanju poklona tako da će dio darova dobiti i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale paketiće dobiti djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, koje će Sveti Nikola posjetiti sutra zajedno s djelatnicima Policijske postaje Labin. (iPress)