U sklopu  današnjeg posjeta Istri i nakon otvorenja Parka Anne Frank u Puli, predsjednik Vlade Andrej Plenković u Komunalnoj palači održao je radni sastanak s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem i njegovim suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Vlade i Grada Pule u nizu područja, osobito u pogledu državne imovine te o daljnjim ulaganjima države u pulski lukobran.

Razgovarajući o državnom zemljištu na području Pule s naglaskom na područje Vallelunge gradonačelnik Filip Zoričić pojasnio je kako Pula planira pokrenuti Centar za inovacije na tom području. Dodao je kako je PIC jedan od strateških projekata Grada u novom ITU razdoblju s fokusom na razvoj poduzetništva u područjima green tech, blue maritime i organske proizvodnje hrane.

Gradonačelnik Zoričić dotaknuo se i planiranog stambenog zbrinjavanja u naselju Veruda Porat te u naselju Valmade, u kojem bi se razvijala socijalna politika, te o potrebi za jačanjem kulturnog identiteta i prepoznatljivih simbola grada.

Uz predsjednika Vlade u Istri borave potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. (iPress)