U Mjesnom odboru Šijana u ponedjeljak, 20. ožujka 2023. godine održana je tematska sjednica na kojoj su prisustvovali direktori trgovačkih društava Herculanea i Pragrande te građanke i građani Mjesnog odbora Šijana, a na kojoj se razgovaralo o aktualnim temama odvodnje i čistoće.

Nakon prezentacije direktora trgovačkog društva Pragrande Kristijana Benčića o izgradnji sustava odvodnje na području naselja Šijana, postavljana su pitanja o početku gradnje i cijenama priključaka te o mogućnosti poboljšanja sustava prikupljanja oborinske odvodnje, jer prilikom većih kiša dolazi do plavljenja stambenih prostora.

Direktor trgovačkog društva Herculanea Robi Fuart govorio je o postavljanju polupodzemnih kontejnera u naselju Šijana te o mogućnosti postavljanja kontejnera za zeleni otpad.

Pitanja koja su građanke i građani uputili direktoru Herculanee odnosila su se na glomazni otpad i njegov odvoz te su dobili informaciju da je za korisnike usluga trgovačkog društva Herculanea odvoz besplatan. (iPress)