Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je da je cijela njena obitelj “užasno uznemirena” zbog smrti jednog od njihovih ponija kojega je, kako se sumnja, ubio vuk.

“Ta je vijest užasno uznemirila cijelu našu obitelj”, rekla je u svom priopćenju 63-godišnja von der Leyen nakon što je stradao njen poni Dolly.

Prema riječima njezina glasnogovornika, poni je imao 30 godina. Bio je na pašnjaku s drugim ponijem koji nije ozlijeđen.

Njemački list Bild piše da je suprug Ursule von der Leyen pronašao truplo ponija "samo oko 100 metara od obiteljske kuće".

MinistaDonja Saskarstvo okoliša pokrajine , u kojoj živi obitelj von der Leyen, potvrdilo je sumnju na napad vuka koji se dogodio u četvrtak navečer u gradu Burgdorfu, sjeveroistočno od Hannovera, glavnog grada pokrajine.

Mrtva je životinja pronađena u petak na pašnjaku u četvrti Beinhorn, a uzorak ugriza upućuje na napad vuka, rekao je u subotu glasnogovornik ministarstva.

Prema glasnogovorniku ministarstva, nadležna poljoprivredna komora u pokrajini zabilježila je sumnju na ugriz, a u idućim danima bit će obavljena DNK analiza kako bi se utvrdilo je li ponija napao već poznati vuk.

Najnoviji podaci ministarstva pokazuju da u pokrajini Donja Saska živi 39 čopora vukova i četiri vuka samotnjaka. Riječ je o otprilike 350 vukova. Nedavno su vijesti o tome kako su građani možda vidjeli vukove bile i na naslovnicama lokalnih medija u Hannoveru. (Hina)