Priznati riječki jazz gitarist Bruno Mičetić u pratnji vrhunskih glazbenika sutra, u petak 11. studenog, će održati koncert u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 19,30 sati i to: Bruno Mičetić – gitara; Dado Marinković – bubanj; Bojan Skočilić – kontrabas i el. bas; Joe Kaplowitz – klavir i orgulje; Vojkan Jocić– tenor i sopran saksofon.

Bruno Mičetić od rane mladosti je mladosti pokazivao afinitet za glazbu, što je rezultiralo upisom osnovne glazbene škole, a s prvim izvedbama kreće davne 2001. godine, kada  nastupa na festivalu Mlade nade Jazza u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon toga se nižu glazbene ljetne radionice Berklee Summer School at Umbria Jazz ClinicsJazz is back u Grožnjanu te Jazz kamp Kranj.

Godine 2004. upisuje Klagenfurt Landeskonservatorium – Jazz department,  i tijekom studija organizira jazz quartet Seaside, koji nastupa na festivalima – Jazz tulum 2004. godine, Liburnia Jazz festival 2006., 2007. i 2008. godine, Hrvatski Jazz sabor – B.P. klub 2008. godine i Ljeto na gradini 2008. godine. Po završetku fakulteta u Austriji počinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te pokreće svoju glazbenu školu Rijeka guitar center.

Istovremeno započinje suradnju s renomiranim jazz muzičarima kao što su Primož Grašič, Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, a kojima nastupa na brojnim festivalima. Sa svojim triom koji, uz Brunu Mičetića, čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. godine izdaje prvi studijski jazz album Phantoms Whisper, na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Uz jazz karijeru izdaje i tri singla, a potom i studijski album Keops sa svojim rock bendom Keops za Croatia Records.

Sljedeće godine ostvaruje suradnju s beogradskim Milan Petrović jazz quartetom, a u to vrijeme od uspješnih projekata izdvaja se još i projekt Mičetić – Ružić, u kojem gostuju bubnjar Dušan Kranjc i kontrabasist Henry Radanović, s kojima je objavio i album Fat Manager za izdavačku kuću Dallas records. Za istu izdavačku kuću Brunin matični band Keops također izdaje svoj drugi album Lice sudbine, na kojem je Bruno autor svih pjesama, a iste godine izdaje još jedan album sa svojim Bruno Mičetić triom pod nazivom Beauty of your Soul.

Nakon toga ostvaruje i suradnju s hrvatskom glumicom Renatom Sabljak, a 2019. godine objavljuje i album Capturing the momentte s istim održava koncerte u HNK Ivana Pl. Zajca u Rijeci, ali i na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i šire.

Utemeljitelj je i osnivač projekta Rab Jazz Festivala, koji se održava od 2016. godine, a naredne godine Bruno Mičetić Sekstet objavljuje CD i DVD live izdanje albuma Beauty of your soul za izdavačku kuću Dallas Records, izvedenog u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Bruno Mičetić je od 2019. godine član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, zbog čega mu je omogućena porezna olakšica pri izdavanju računa za svoje koncerte. Prošle godine Bruno objavljuje još jedan studijski album Out of the shadow u izdanju Dallas Recordsa, a tijekom godina ostvario je suradnje s popularnim autorima i izvođačima Zrinkom Tutićem, Rajkom Dujmićem, Terezom Kesovijom, Renatom Sabljak, Ervinom Baučićem i brojnim drugima.

Godine 2021. Bruno je pokrenuo i jedinstveni ciklus koncerata Melodije nacionalnih parkova, koji je započeo koncertom u Nacionalnom Parku Risnjak, a nastavio se koncertom u Nacionalnom parku Paklenica, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Iste godine gost je i na albumu My life glazbenika Dade Marinkovića, a trenutno radi na tri nova projekta.

Ove godine sa svojim bandom Keops izdaje i treći studijski album Road to perdition nešto žešćeg zvuka za njemačku diskografsku kuću No Cut, a postaje i članom Hrvatskog društva skladatelja. (iPress)