Na jubilarnom petom izdanju Sea Stara, koji će se održati 19. i 20. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, novoj globalnoj superzvijezdi Indiri Paganotto pridružuju se tri b2b kombinacije, koje će svoj furiozni techno donijeti na ATP stadion u laguni, objavio je organizator festivala.

Na Nautilus Arenu stižu vodeći ukrajinski DJ čarobnjaci Daria Kolosova i Etapp Kyle, pioniri regionalne scene Marko Nastić i Dejan Miličević te glavne domaće techno snage DJ Jock i Shipe, a uz njih je poznato i 12 izvođača Electric Waves bine, koje predvode Ilija Rudman i Ian F.

Zajedno s electric punk velikanima The Prodigyjem, hitmakerima Robinom Schulzom i Mahmutom Orhanom te Senidom, Hiljsonom Mandelom, Krankšvesterima i jakom regionalnom trap ekipom drugi najposjećeniji hrvatski festival lansirat će 19. i 20. svibnja novu festivalsku i ljetnu sezonu.

S više od deset godina iskustva, DJ-ica i producentica Daria Kolosova vrlo je brzo postala vodeće ime ukrajinske underground techno scene. Do sada je ostvarila nastupe u vodećim clubbing institucijama, kao što su Berghain, Bassiani, Fabric, Awakenings Festival i Amnesia, a njen DJ set za HÖR Berlin na Youtubeu broji više od 2,5 milijuna pregleda.

U b2b setu pridružit će joj se Etapp Kyle, posvećen usavršavanju DJ virtuoznosti, ubrzo je postao jedno od važnijih imena ukrajinske underground scene, a slučajan susret s Benom Klockom rezultirao je njegovim kasnijim izdanjima za etiketu Klockworks i etablirao ga kao jedno od brže rastućih techno imena novije generacije.

Elektronska glazba, uz trap/hip hop i komercijalne plesne hitove, jedan je od temeljnih žanrova na kojima počiva program Sea Stara.

Indiri Paganotto, Kolosovoj i Kyleu pridružit će se jake regionalne i domaće snage u specijalnim b2b setovima, a čine ih jedan od najaktivnijih aktera ovdašnje scene Dejan Miličević, naš proslavljeni i nagrađivani artist DJ Jock, rezident zagrebačkog kluba Boogaloo Shipe, te Marko Nastić, jedan od najvećih elektronskih izvođača našeg podneblja, koji obilježava 25 godina rada.

Uz njih je potvrđen i kompletan line up omiljene festivalske Electric Waves pozornice kojeg čine Ilija Rudman, Ian F, Teo, Kali, Korak, Marin Biočić, Bronski, Marcel, Laseech, Innaca, Grenko i Ivan Erjavac. (Hina)