Britanska princeza Kate u petak je objavila da boluje od raka i liječi se kemoterapijom. Bolest je otkrivena tijekom operacije u siječnju.

Kate, supruga princa Williama, u objavljenoj videoporuci zahvaljuje svima na podršku nakon operacije i govori kako su „protekli mjeseci bili iznimno teški za cijelu obitelj”.

„U siječnju sam bila na velikoj operaciji abdomena u Londonu, a tada nisam mislila da je moje stanje rak. Operacija je bila uspješna, no testovi poslije nje pokazali su prisutnost raka”, kazala je britanska princeza i dodala da joj je medicinski tim savjetovao „preventivnu kemoterapiju” na koju je već krenula.

Detalji o vrsti raka nisu otkriveni, no Kensingtonska palača objavila je da je sigurno da će se princeza u potpunosti oporaviti, prenosi BBC.

„Sve je to bio velik šok, a William i ja činimo sve što možemo kako bi to procesuirali i prolazili kroz to u privatnosti radi naše mlade obitelji”, rekla je Kate, majka troje djece.

Ona u videosnimci traži razumijevanje što će im tijekom liječenja biti potrebni „prostor i privatnost”, pa dodaje da su joj njezine dužnosti uvijek donosile „osjećaj radosti” te da jedva čeka vratiti im se.

"U ovom trenutku mislim i na sve one na čije je živote utjecao rak. Molimo sve koji se susreću s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, ne gubite vjeru i nadu. Niste sami”, poručuje Kate.

Od raka se istovremeno liječi i britanski kralj Karlo III. (Hina)