Ne propustite nezaboravnu večer jazz glazbe u sklopu 5. Backstage Live Pula festivala! Talijanska jazz pijanistica i pjevačica Francesca Tandoi, uz pratnju Giovanni Campanella na bubnjevima i Senni Stefano na kontrabasu, nastupit će 7. srpnja u 21 sat u Dvorani Ciscutti.

Francesca Tandoi, koju kritičari i kolege nazivaju zvijezdom u usponu i jednim od najzanimljivijih mladih talenata na međunarodnoj jazz sceni, donosi svoj jedinstveni zvuk i energiju na pozornicu Istarskog narodnog kazališta, a u okviru programa 5. Backstage Live Pula festivala.

Dobrotvorna inicijativa: Backstage Live Pula festival brine o najpotrebitijim mladim sugrađanima Pule – polovica prihoda od prodanih ulaznica bit će uplaćena na police životnih osiguranja djece smještene u Dječjem domu Ruža Petrović.

O Francesci Tandoi: Francesca Tandoi je studirala jazz klavir i pjevanje na prestižnom Kraljevskom konzervatoriju u Haagu te magistrirala na Codarts Conservatory i University of Arts u Rotterdamu. U kratkom roku stekla je međunarodno priznanje nastupajući s nekim od najboljih svjetskih jazz glazbenika te na značajnim kazalištima, jazz festivalima i klubovima širom svijeta. Svojim triom snimila je sedam albuma, uključujući i album "Wind Dance" koji je uvršten u TOP10 najboljih albuma 2017. godine prema japanskom časopisu "Jazz Life".

Osim izvođačke karijere, Francesca održava majstorske tečajeve o „Umjetnosti aranžiranja za klavirski trio" i stalni je profesor na Konzervatoriju G. Martini u Bologni.

Uživajte u čaroliji jazza na koncertu Francesca Tandoi Trio i podržite mlade sugrađane Pule! Ulaznice su dostupne na www.ink.hr. Festival 5. Backstage Live Pula održava se uz potporu Grada Pule. (iPress)