Jedna od najvećih hrvatskih glazbenih diva, Radojka Šverko, ovog će petka održati koncert u Dvigradu uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina, na jedinstvenoj pozornici ovog srednjovjekovnog grada.

Koncert, koji će predstaviti kombinaciju najljepših autorskih uspješnica, svjetskih hitova, gospela, jazza, evergreena i sakrala, besplatan je za sve goste, a počet će u 20 sati.

Ova višestruko nagrađivana glazbenica poznata po raskošnom volumenu glasa iza sebe broji mnoge zapažene nastupe, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. U svojoj je bogatoj glazbenoj karijeri nastupila na brojnim festivalima, poput Splitskog festivala, Zagrebfesta, Melodija Istre i Kvarnera, a priznanja i nagrade osvojila je i diljem svijeta – u Rio de Janeiru, Tokiju, Los Angelesu, Madridu, Palma de Mallorci, Bratislavi…

Glazbeni opus Radojke Šverko prilično je raznolik, i uključuje domaću i stranu glazbu različitih žanrova poput šansona, pop-rocka, jazza, filmske glazbe i mjuzikla, a njezin koncertni repertoar redovito uključuje i klasičnu i sakralnu glazbu te gospele.

Koncert u Dvigradu, koji će se održati u sklopu programa „Zvijezde u Dvigradu“, poklon je Općine Kanfanar svim ljubiteljima kulture i glazbe, a poseban ambijent Dvigrada i bazilike svete Sofije pružit će dodatan poseban čar ovom koncertu za pamćenje. Uživajte u najljepšim izvedbama neponovljive glazbene dive Radojke Šverko u magičnom Dvigradu. (iPress)